Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 03.08.2011.
17:59 >> 19:16h
J. L. Petković - Vesti A

Del: Nisam ja, Tadić me počastvovao!

- Od velike je časti što predsednik Tadić i zvaničnici Srbije misle da imam toliko moći. Istina je, da oni imaju sopstvene razloge zbog koji žele da plasiraju takvu priču. Verujem da je njima lakše da veruju u staru priču velikih sila, nego da razumeju da vlasti na Kosovu imaju kapacitete i volju da donese sopstevene odluke, rekao je povodom izjave predsednika Srbije Borisa Tadića Kristofer Del, ambasador SAD u Prištini.

Predesdnik Srbije je u nedavnom intervjuu kazao da je "iznenađujuće da na Kosovu politiku sprovodi tamošnji ambasador SAD Kristofer Del, koji se, ne jednom, istakao u svojim radikalnim izjavama", naglasio je Tadić Delov uticaj na vladu Hašima Tačija.

Del je dodao da "bi bio ozbiljan nesporuzam verovati da ove odluke nije donela kosovska vlast, u ime svoje države i svog naroda".

Kristofer Del

- Jer Kosovo će biti ovde zauvek! I vlasti na Kosovu će svoje odluke donositi zauvek! I dve zemlje moraju da nauče da žive kao dobre komšije, i poštuju jedna drugu, međusobno poštuju odluke i nađu načina da rade zajedno, insistirao je američki diplomata koji je danas položio kamen temeljac za novi Dom kulture u Novom Badovcu kod Gračanice i predsedniku opštine Bojanu Stojanoviću uručio dva minibusa koje je poklonio USAID.

"Delov" kamen temeljac

Obraćajući se građanima, Del je, povodom situacije na severu Kosmeta, pohvalio ponašanje političkih lidera izabranih na kosovskim izborima i Srpske pravoslavne crkve.

- Ljudi veruju u lidere, i poslednjih deset dana smo videli odgovoran odnos legitimno izabranih predstavnika Srba južno od Ibra, da preuzmu konstruktivnu i odgovornu ulogu prilikom reagovanja na dešavanja na severu. I legitimni politički lideri i Srpska pravoslavna crkva ponašali su se veoma kontruktivno, pozivali na uzdržanost i dijalog, baš stvari kojima smo se mi nadali. I mislim da je većina građana zahvalna na takvom stavu, rekao je Del.

Američki diplomata podvukao je da je polaganje temeljca u Novom Badovcu, "jasan signal da je Kosovo napredovalo".

- Mi se nalazimo ovde i učestvujemo u ovom događaju kao da se tamo (na severu) ništa ne dešava. Za mene je to veoma značajno, jer to znači da je Kosovo veoma napredovalo u poslednjih nekoliko godina. To je znak poboljšanja odnosa između zajednica, da se ovaj događaj može održati ovde danas, bez obzora na daleko turbulentnija dešavanja nekoliko kilometara ka severu, objasnio je Del. 

POVEZANE VESTI

Sreda 03.08.2011. 18:01
Сереререратор!
Sreda 03.08.2011. 18:54
Све сама препуцавања! Као у вртићу једни друге туже код васпитачице (Америка и ЕУ)! Само ме занима зашто се непотребно троши време и речи када тиме се не добија ништа!? Апелујем на све политичаре који имају неки утицај у овој земљи Србији да крену да доносе одговорне одлуке, а све оне који се баве демагогијом да се склоне из медија како не би изазивали даљи гнев код грађана! Захваљујем...
Sreda 03.08.2011. 22:40
Хоће човек да каже да се жути подвукао жутим или ???? Значи Тадић је позадинска увлака, додуше то смо и знали.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online