Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Petak 16.09.2011.
18:08
Beta A

Osim Vlade, u Srbiji svi nezadovoljni zbog Kosova

Povodom poslednjih dešavanja na severu Kosova i okupacije administrativnih prelaza od strane Albanaca, Vlada Srbije je kao svoje poslednje oružje pozvala Srbe da mirno protestvuju, maltene priznavši kapitulaciju i otcepljenje naše južne pokrajine. Sa druge strane, partije koje ne učestvuju u vlasti oštro su osudile nesposobnost onih čije nas je vođstvo dovelo do situacije u kojoj se nalazimo...

Vlada Srbije nemoćna protiv vojnika Kfora
 

Naprednjaci: Glasajmo o poverenju Vladi

Srpska napredna stranka osudila je akciju kosovskih Albanaca, Euleksa i Kfora na administrativnim prelazima i zatražila hitnu sednicu Skupštine na kojoj bi se glasalo o poverenju Vladi Srbije, zbog toga što, kako se navodi, srpska vlast nema ozbiljan plan za rešenje tog problema.


"Smatramo da niko moralan više ne može, ne sme i nema pravo da podržava ovakvu Vladu. Izlaz za Srbiju i njene građane je u raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora i dolasku na vlast onih koji će voditi brigu o državnim i nacionalnim interesima", navodi se u saopštenju.


SNS smatra da je akcija Albanaca, Euleksa i Kfora bila nelegalna ali i da je pokazala da vlasti u Srbiji nisu ni imale plan šta će raditi ako dođe do toga.


"Srpska napredna stranka osuđuje pogrešnu i besmislenu politiku Vlade Srbije, čiji je rezultat katastrofalan po Srbe i srpsku državu. Sada je potpuno jasno da nikakvog ozbiljnog državnog plana kojim bi se učinilo bilo šta u korist naše države i naših građana nije ni bilo", navodi se.

Samardžić: Čvrst otpor naroda jedina šansa Srbije

Slobodan Samardžić

Funkiconer Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić ocenio je da nasilna akcija preuzimanja prelaza Brnjak i Jarinje potvrđuje da su NATO, SAD i EU čvrsto rešeni da naprave granicu između Srbije i Kosova i dodao da
odgovornost za celu situaciju snosi i Beograd.


"Miran otpor kojim se kosovski Srbi odupiru sili i nasilju jedini je konac o koga se drži držva Srbija", kazao je Samrdžić i ocenio da je sramota što su lokalni Srbi, koji se odupiru odluci Prištine, pušteni niz vodu i što država ne deluje u njihovu korist.

Prema njegovim rečima, čvrst otpor naroda koji ne da svoju državu jedina je šansa da se ne odustane od Srbije kao države na Kosovu.

Bogdanović: Samo mirno i dostojanstveno

Goran Bogdanović

Ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goran Bogdanović je istakao da se Srbi "mirno i dostojanstveno" suprotstavljaju planu Prištine i dela međunarodne zajednice.

"Ono što je najbitnije je da je narod čvrsto rešen da mirnim putem brani svoje interese, da je narod jedinstven da ostane na ovim prostorima i da se bori za očuvanje, ne samo naših institucija, već i države Srbije na ovim prostorima", rekao je on.

Ministar je dodao da se, ako više ne bude tih institucija Srbije na Kosovu, može doći u situaciju da narod "nekim tihim etničkim čišćenjem napusti Kosovo".


"Očito je da su i Priština i međunarodna zajednica koja im sada nažalost pomaže, svesni da jedino mogu iscrpljivanjem ovog naroda da stignu do tog cilja", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Petak 16.09.2011. 18:12
Uskoro ce doci dan kada budemo sudili ZUTOCRVENOJ BANDI za izdaju nase domovine !
Petak 16.09.2011. 18:28
Bogdanovicu izdaj nalog da se uhapse braca Jevremovic JEDINI koji se ozbiljno bave kriminalom na KiM( tvoji sestrici)
Petak 16.09.2011. 18:29
IZDAJA ! DOLE VLADA !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online