Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 15.02.2012.
14:01
Beta A

Znamo ko je iz vlasti "ispratio" Bojovića iz Srbije

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je u današnjem pismu obavestio specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića da se jedan od najviših državnih funkcionera sastajao sa Lukom Bojovićen neposredno pred njegovo bekstvo iz Srbije, saopštila je SNS.

 SNS očekuje da Specijalno tužilaštvo do ponedeljka, 20. februara, informiše javnost o tome
 

U tom dopisu Vučić je "jasno naglasio" ime i prezime tog funkcinera koji se, kako tvrdi, krajem 2008. u kafiću "Prive", u Njegoševoj 63, sastajao sa Bojovićem neposredno pred njegovo bekstvo, rekao je na konferenciji za novinare funkcioner SNS Marko Đurić.

Đurić je kazao da Specijalno tužilaštvo ima sve dokaze o tom susretu i da je o tome svedočila jedna osoba koja je na izdržavanju kazne.

On je naveo da očekuje da nadležni organi zaštite ne samo tu osobu koja je dala izjavu, već i Aleksandra Vučića.

"SNS zahteva da Specijalno tužulaštvo, u javnom interesu, obavesti javnost o sadržaju razgovora koji je jedan od najviših državnih funkcionera, kada je bio na funkciji, vodio sa Bojovićem neposredno pred njegovo bekstvo iz zemlje", rekao je Đurić.

SNS očekuje da Specijalno tužilaštvo do ponedeljka, 20. februara, informiše javnost o tome.

Upitan da prokomentariše zašto Vučić danas nije - iako je to u nedelju obećao, objavio ime funkcionera koji se sastajao sa Bojovićem, Đurić je rekao da je to zato što je Vučić želeo da poštuje pravne procedure i institucije, a ne da, "kao neki", napada političke protivnike iz vladajuće koalicije.

"Vučić će odmah reagovati i saopštiti ime po dobijanju odgovora Miljka Radisavljevića", kazao je on.

SNS insistira i da tužilaštvo obelodani "da li vrh vlasti ima veze sa kriminalom", naveo je on.

"Organizovani kriminal i korupcija nisu pobeđeni jer u Srbiji nije pobeđena politička mafija koju čine poslovno-političke strukture koje su sprovele najrazorniju privatizaciju u Istočnoj Evropi i oni koji se u proteklih 10 godina pominju kao najveći akteri kriminalnih afera, za šta su nagrađeni, na primer, ministarskim funcijama", kazao je Đurić.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.02.2012. 14:05
Jel treba da nagadjamo o kome se radi? Sta ako zbrise posto ON zna da je provaljen,a ime se krije?
Sreda 15.02.2012. 14:26
Vucicu jel istina da si mnogo ljut na Tomu, sto je vise novca dobio za rasturanje radikala od tebe ? Samo prdis nista drugo.
Sreda 15.02.2012. 14:29
Da vidimo sad Tužilaštvo na delu! Da li će preduzeti nešto kako bi istina izašla na videlo, a počinilac odgovarao? Po svoj prilici je u pitanju veoma važna ličnost koja je upletena u ovaj slučaj. Zato je i debelo zaštićena. Zanima me ishod „uspešne“ borbe protiv kriminala kojom se vlast diči.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online