Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 07.03.2012.
12:15
Beta A

"Najvažniji uslov - bolji odnosi sa Kosovom"

Najvažniji uslov za početak pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom jeste dalje poboljšanje odnosa s Kosovom, rekla je direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

 Komisija je kao ključni prioritet (za otvaranje pregovora) definisala unapređenje odnosa Beograda i Prištine

U intervjuu za portal EurAktiv, Delevićeva je rekla da će pripreme za pregovore verovatno početi uskoro i da će EU posebnu pažnju pokloniti poglavljima o pravosuđu i osnovnim pravima građana, kao i o bezbednosti, pravdi i slobodi.

"Komisija je kao ključni prioritet (za otvaranje pregovora) definisala unapređenje odnosa Beograda i Prištine i verujem da će se gledati primena dogovorenog, postizanje novih dogovora u oblasti energetike i telekomunikacija i stvaranje pretpostavki da misija Euleks može da obavlja mandat na čitavoj teritoriji Kosova", istakla je Delevićeva.

Kako je navela, za početak pregovora sa EU o članstvu biće potrebno
i da Srbija nastavi reforme i da unapredi odnose sa zemljama EU.

"Važno je nastaviti komunikaciju i dalju izgradnju poverenja i razumevanja sa članicama EU, jer njihov konačni cilj, bez obzira na razlike koje među sobom imaju, ostaje integracija čitavog regiona u EU", kazala je Delević.

Direktorka Kancelarije za evropske integracije je ukazala da u pogledu
reformi Srbija treba da se usmeri na oblasti za koje je Evropska
komisija procenila da je potreban veliki dodatni napor da bi se
ispunili standardi EU.

To su, kako je navela, pravosuđe i osnovna prava, pravda i bezbednost, finansijska kontrola, poljoprivreda i ruralni razvoj.

Prema rečima Delevićeve, za one oblasti koje su, poput medija, među prioritetima Komisije, ali ne postoji jedinstveni standard na nivou EU, gledaće se napredak, ispunjavanje prihvaćenih standarda i način funkcionisanja u okviru različitih mogućnosti koje postoje u EU. "Ono što će Evropska komisija želeti da vidi jeste pre svega primena medijske strategije koja je usvojena prošle godine, ali i
kada uđemo u taj proces želeće da vidi napredak u ovoj oblasti", kazala je Delević.

Sreda 07.03.2012. 12:17
Милице, како треба да се поступа са лоповима?
Sreda 07.03.2012. 13:31
sikter more bagro izajnicka
Sreda 07.03.2012. 12:30
Zasto ici negde ako te neko ucenjuje da bi te primio? To je valjda osnovno pravilo koje vazi kod ljudi?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online