Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 10.05.2012.
13:34 >> 16:25h
Beta A

Tadić: Podmeću nam izbornu krađu!

Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić rekao je u Prokuplju da su tvrdnje o izbornoj krađi "podmetanja" i da će uprkos tome pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora.

Politički protivnici nam pripisuju sve ono što je njima bilo primereno: Boris Tadić
 

"Naši politički protivnici pokušavaju ovih dana da talasaju Srbijom i da jedne regularne izbore pretvore u takozvani preokret. Oni sada nama žele da pripišu sve ono što je njima bilo primereno, a to se u psihologiji zove projekcija", kazao je Tadić građanima u centru Prokuplja i kazao da će bez obzira na sva takva podmetanja pobediti na izborima.

"Oni bacaju blato na moje lice, a blato se sliva sa njihovih lica već 20 godina, jer su ga sami okaljali svojim rečima i zlim delima koja su činili i zlim namerama kojim prizivaju agresiju na naše ulice i trgove", naveo je kandidat DS.

"Merodavne samo ocene međunarodnih institucija"

 

Tadić je u Nišu ponovo odbacio tvrdnje da je bilo izborne krađe 6. maja i kazao da su to potvrdile i međunarodne organizacije koje su pratile izbore u Srbiji. Na pitanje novinara u Nišu o tvrdnjama lidera SNS Tomislava Nikolića da je na biračkom spisku bilo pola miliona mrtvih ljudi za koje je neko glasao, Tadić je kazao da ne može to da komentariše, jer su to "za njega spekulacija".

 

Prema njegovim rečima, za njega su merodavne ocene OEBS-a i Republičke izborne komisije koje su ocenile da su izbori protekli bez većih nepravilnosti. Dodao je da se sve nepravilnosti koje su bile manjeg karaktera mogu ispraviti kroz izborni proces, odnosno eventualnim ponavljanjem glasanja na pojedinim mestima.

Tadić je dodao da nije svejedno ko će biti predsednik države u narednom mandatu i da je ta odluka od najveće važnosti.

"Presudno je ko će biti predsednik Srbije u budućnosti, jer od tog čoveka će mnogo zavisiti i od toga koliko je odgovoran i kakve odluke donosi", rekao je on i dodao da je veoma bitno i "šta je taj čovek radio i govorio u prošlosti, jer se sve to meri u međunarodnim odnosima".

"Od predsednika Srbije zavisi sudbina zemlje"

Boris Tadić je dodao da nije svejedno ko će biti predsednik Srbije u narednih pet

godine jer od njegove sposobnosti i odluka koje će donositi zavisi sudbina naroda i države.

"U prethodnih pet godina donosio sam odluke koje nisu bile za svejedno jer su neke od njih bile izuzetno teške i veoma opasne ali su morale da budu donete, i zato nije svejedno ko te odluke donosi", kazao je Tadić okupljenim građanima na Trgu topličkih junaka.

On je upozorio da je sudbina Srbije na kocki 20. maja i pozvao sve građane da izađu na izbore i da se ne kockaju sa sudbinom države i naroda i svojom ličnom sudbinom.

"Bio bi katastrofalan potez kada bismo prekinuli politički, ekonomski, infrastrukturni proces koji ubrzano menja Srbiju. Sve do današnjeg dana imali smo potvrdu da se Srbija stvarno menja", naveo je Tadić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.05.2012. 13:50
to sto ste zabranili protest dveri uopste ne ide u prilog onome sto pricate.
Četvrtak 10.05.2012. 13:36
ŠOJIĆ....
Četvrtak 10.05.2012. 13:38
Evo ga Adem Jasari javlja se tako ja barem zovem jer on uopste nije ni Srbin!! Glasali ste dobili ste ga ponovo ;) (duboko vas zalim sto imate takve pilece mozgove)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online