Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 12.08.2012.
09:11
Alo! A

Bolest koja napada srpske predsednike

Ma šta god mislili, jedno je sigurno - politički posao je stresan i isrpljujuć.

Nikolić ima vitiligo, autoimunu kožnu bolest, čiji su znaci u vidu belih fleka primetni na njegovim rukama i licu, a koji najčešće izaziva povećan nivo stresa
 

Vicepremijer vlade Aleksandar Vučić pre nekoliko dana je zbog umora i malaksalosti kolabirao i završio je na Vojnomedicinskoj akademiji.

Jedan od bivših ministara iz Demokratske stranke svojevremeno je često primao infuziju u svom kabinetu, takođe usled iscrpljenosti brojnim putovanjima i obavezama, a do javnosti su stizale i uznemirujuće poruke da tadašnji šef države Boris Tadić izgleda iznureno i malaksalo.

Tadić kuburi sa sportskim povredama

Boris Tadić za vreme svog osmogodišnjeg mandata kuburio je s brojnim sportskim povredama. U junu ove godine je na košarci povredio nos, zbog čega je završio u Urgentnom centru, čemu je prethodila i sportska povreda ruke. Ipak, najozbiljniju povredu lider demokrata je zadobio pre godinu i po dana kada mu je operisana Ahilova tetiva.


Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić od stupanja na dužnost nije se podvrgao uobičajenim lekarskim pregledima na Vojnomedicinskoj akademiji, a u njegovom kabinetu za Alo! kažu da za tim nema potrebe jer se šef države oseća odlično. S druge strane, zbog primedbi javnosti da je tokom drugog mandata često izgledao umorno i iscrpljeno, građanima je na uvid stavljan medicinski karton Nikolićevog prethodnika Borisa Tadića, u kom je navođeno da je opšte zdravstveno stanje predsednika zadovoljavajuće.

Ipak, kao što Tadić nije mogao da sakrije brojne sportske povrede, tako je primetno i da Nikolić ima vitiligo, autoimunu kožnu bolest, čiji su znaci u vidu belih fleka primetni na njegovim rukama i licu, a koji najčešće izaziva povećan nivo stresa.

Znake ovog kožnog oboljenja, koje nije zarazno,imai bivši predsednik SRJ i nekadašnji premijer Srbije Vojislav Koštunica (DSS). A nedavno su, tokom njegove posete Beogradu i sastanka sa Nikolićem, isti simptomi primećeni i kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika!

Tokom kampanje na infuziji!

Srpski političari posebno su bili izmoreni bespoštednom majskom izbornom kampanjom. Tada su, da bi uspeli da na nogama izdrže brojne obaveze, često umeli da zatraže lekarsku pomoć. Po političkim kuloarima se prepričava da je ne mali broj njih tokom kampanje primao infuziju. Tadašnji potpredsednik vlade, a sada ministar za rad i socijalna pitanja Jovan Krkobabić tokom izborne trke hospitalizovan je na VMA, zbog problema s bubrezima, ali je ipak izašao iz postelje da bi otišao na biralište.

Iako vitiligo može biti i nasledan, kao najčešći uzrok za njegov nastanak pominje se povećan nivo stresa.

- Predsednik do sada nije bio na pregledima na VMA, oseća se fantastično i za tim prosto nije bilo potrebe. Pored toliko državnih preokupacija i briga, o bolestima jednostavno ne razmišlja, a nije hipohondar da bi za svaku sitnicu trčao kod lekara - napominju u Predsedništvu Srbije.
 

Najozbiljnje zdravstvene probleme Nikolić je imao u aprilu prošle godine, kada je stupio u štrajk glađu i žeđu, tražeći od tadašnje vlasti da raspiše vanredne izbore. U odricanju od vode i hrane Nikolić je proveo osam dana, a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nekoliko dana je proveo i u privatnom kliničkom centru na Novom Beogradu.

Tada su do javnosti stizale uznemirujuće poruke da lideru naprednjaka otkazuju bubrezi i da mu je opšte stanje loše. Nekoliko meseci nakon štrajka, aktuelni predsednik Srbije pohvalio se da je uspeo da vrati kilograme koje je izgubio i da je čak počeo i da vežba svakog jutra.

Vitiligo imao i Majkl Džekson

Od vitiliga pate i pojedine holivudske zvezde, i to skrivaju kao zmija noge. Tu bolest imao je pevač Majkl Džekson, kao i njegov najstariji sin Prins (15). Izbledela put pevačice Bijonse Nouls navukla je medije na sumnju da i ona pati od vitiliga. U poređenju s fotografijama kada je imala 14 godina, RnB diva danas ima mnogo svetliju kožu, ali nije potvrđeno da li je izbleđuje ili vodi bitku s vitiligom.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.08.2012. 10:37
''Сестро слатка, љубим те дај ми једну коцку воде и чашу шећера мука ми је. -Хоћеш киселу или ову нашу гробљанску? Стужило ми се нешто, ову бре нашу гробљанску. Какву бре гробљанску, не пије ми се вода, нисам жедан. Где ми је Паја? Пајооо'' Јарић Т. Живадин Томо гробару немој да пијеш много гробљанску воду.
Nedelja 12.08.2012. 12:51
Nikolić ima vitiligo, autoimunu kožnu bolest, čiji su znaci u vidu belih fleka primetni na njegovim rukama i licu, a koji najčešće izaziva povećan nivo stresa. OBIČNA NOVINARSKA IZMIŠLJOTINA UZ MALO FOTOŠOPA I ETO LAŽ ! NEĆEMO SLOBODU MEDIJA, VEĆ ISTINU !
Utorak 28.08.2012. 08:08
Mnogo je hteo, to je i postigao. Sada treba da ga žalimo?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online