Sreda 12. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 26.09.2012.
15:35
Vestionline A

Autonomija Vojvodine nije "sveta krava"

Danas je u Novom Sadu održana konferencija za medije pokreta Dveri na kojoj je predstavljena nova kampanja Dveri u severnoj Srbiji pod nazivom "Kome treba autonomija Vojvodine".

Ukinuti autonomiju: Predstavnici novosadskog ogranka "Dveri"
 

Na konferenciji su govorili: Milorad Crnjanin, novinar i član Političkog saveta Dveri, Boško Obradović, član Starešinstva Dveri i Ivan Kostić, član Rukovodstva Dveri za severnu Srbiju.

U saopštenju pokreta se kaže:
"Pošto ne robujemo ostacima komunističkih tekovina i mrtvoj Jugoslaviji, otvaramo javnu raspravu o statusu autonomne pokrajine Vojvodine i rušimo ovu tabu-temu i nedodirljiv mit o Vojvodini kao političkoj posebnosti unutar Srbije. Danas je u Srbiji sve moguće dovesti u pitanje, izuzev „svete krave” vojvođanske autonomije, i to više ne sme biti tako. U trenutku kada se utvrđuju brojne nove nacije i države na Balkanu smatramo glavnim nacionalnim interesom unutrašnje jačanje države Srbije. Srpske Dveri tako postaju prvi politički pokret koji otvoreno zahteva ukidanje autonomije Vojvodine, i u svom nastupajućem političkom radu između izbora, kao i u Skupštini Srbije nakon sledećih izbora zastupaćemo ovaj politički stav."


Dalje se postavlja pitanje "kome u severnoj Srbiji treba autonomija Vojvodine, kome treba nova, dodatna administracija u Novom Sadu, udvajanje birokratije i vlasti u odnosu na prestonicu Srbije? Kome će to u severnoj Srbiji doneti dobro?".


Izražavamo punu spremnost da se konačno otvori javna rasprava o autonomnoj pokrajini Vojvodini i svim autonomaškim i separatističkim tendencijama koje se neprestano događaju u severnoj Srbiji godinama unazad, ističu "Dveri".

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 15:46
Regionalizacija severne Srbije - zna se koji su istorijski srpski regioni: Banat, Srem i Backa! Srbija i Banat su mi sve, a "vojvodina" nista. Ustasko-komunisticko-hortijevska vestacka tvorevina. Sa najgorim "srpskim" olosem na celu. Nek' prave "vojvodinu" u Segedinu, Virovitici, Tasmaniji, gde god hoce, ovde vala NE.
Sreda 26.09.2012. 16:42
Rodjen sam u Beogradu i tu i zivim ali Vojvodinu dozivljam kao deo svoje zemlje i zato smatram da autonomija moze da koristi samo ljudima koji bi jednoga dana od nje napravili nezavisnu drzavu zato to treba ukinuti...
Sreda 26.09.2012. 21:33
DVERI To je ono pravo sto Srbiji najvise nedostaje.Bravo hrabri momci
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online