Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.12.2012.
19:09
24sata.rs A

Srpska firma: Kao u Guglu, samo bolje

I kod nas postoje korektni poslodavci...i više od toga! Beogradska kompanija "Nordeus" proglašena je za najboljeg poslodavca u regionu za 2012, a o uslovima u kojima rade zaposleni u ovoj firmi na internetu kruže legende da su isti kao u internet gigantu Guglu. Zaposleni, međutim, tvrde da su uslovi "bolji nego u Guglu".

Divno je kad poslodavac učini da su mu zaposleni srećni na svom radnom mestu! (Foto: Ilustracija)
 

Ono što izdvaja "Nordeus" od većine srpskih firmi, na prvom mestu su primanja.

- Plate su znatno iznad srpskog proseka, u rangu s platama koje dobijaju radnici u svetskim kompanijama koje se bave sličnom delatnošću. To znači da neko ko želi da se bavi pravljenjem kompjuterskih igara ne mora da ide iz Srbije da bi dobro zarađivao- kaže Nikola Čavić, direktor razvoja u "Nordeusu", firmi koja je među pet najvećih partnera Fejsbuka na globalnom nivou.

Čavić kao veliku prednost rada u ovoj kompaniji ističe i mogućnost profesionalnog napredovanja.

- Svaki naš zaposleni može o trošku firme da učestvuje na stručnim skupovima u inostranstvu, posećuje partnere i razmenjuje znanja i dodatno se usavršava. Vodimo računa o tome da svi budu zadovoljni jer tako svi daju svoj maksimum. Ambicija, talenat i kreativnost su tri stvari koje svako ko radi kod nas mora da poseduje. Svim radnicima „Nordeusa” se socijalna i penziona davanja uplaćuju i redovno i privatno, pa zaposleni manje brinu o budućnosti od ostalih u Srbiji, što im omogućuje da budu više posvećeni poslu - kaže Čavić za "24 sata".

A zbog čega se "Nordeus" poredi sa Guglom, najpoželjnijom kompanijom za rad u svetu?

Klizno radno vreme - niko nema obavezu da dođe u propisano vreme na posao, već je najbitnije da zadaci na vreme i kvalitetno budu ispunjeni.

Treba reći i da je svakog jutra tu doručak, puni frižideri hrane dostupni svakome za džabe, a ide se toliko daleko da postoji i čovek zadužen za ljuštenje voća kako bi radnici pili kvalitetne sokove.

- Za ručak smo angažovali specijalnog kuvara, koji kuva samo za nas. Svako napiše šta želi za ručak idućeg dana i to sutradan ima servirano. Četvrtkom je na meniju neka egzotična kuhinja, kineska, libanska, kako se dogovorimo - kaže Aleksandra Perikoti, zadužena za ljudske resurse u kompaniji.

Posebna pažnja u "Nordeusu" se posvećuje zdravlju.

- Svi naši zaposleni mogu da se bave sportom koji žele. Utorkom igramo fudbal, sredom neki sezonski sport, četvrtak je rezervisan za basket, a ko želi, može i na karting, skijanje na vodi, pejntbol... Zdravlje nam je na prvom mestu, stolovi i stolice ciljano su nabavljeni da zadovolje najveće ergonomske zahteve i standarde - završava Čavić priču o uslovima rada u "Nordeusu".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online