Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 05.01.2013.
06:45
Blic A

"Mandat ne vraćam, nek' me izbace"

Član Glavnog odbora i narodni poslanik Demokratske stranke Dušan Petrović ponovio je da poslanički mandat neće vratiti i poručio da iz DS-a neće da ide, jer to je njegova kuća već 20 godina, a da li će nadležni organi stranke odlučiti da ga isključe zbog toga, "to je njihova stvar".

Ima drugačiju viziju Demokratske stranke: Dušan Petrović
 


- DS treba da se bavi suštinskim pitanjima, a ne time da li će u parlamentu sedeti bivši ministri ili ne, jer nismo za to dobili mandat građana – rekao je Petrović za dnevni list "Blic".
 

On je istakao da je zabluda da je formirao stranku "Zapadna Srbija" i da su to dezinformacije koje su neki funkcioneri DS širili po medijima.
 

- ‘Zapadnu Srbiju’ su formirali bivši funkcioneri i odbornici URS-a u Šapcu kada su odbili naredbu Mlađana Dinkića da sruše lokalnu vlast. I jedina veza je ta što su oni danas partneri sa DS i zajedno činimo većinu koju su građani izabrali – tvrdi bivši ministar.

"Predlažem podelu Srbije na tri dela"

 

Petrović je rekao da je razgovarao s nekolicinom ljudi iz DS o temi koju je izložio na sednici Glavnog odbora DS - da Srbija bude podeljena u tri celine: Beograd, Vojvodinu i centralnu Srbiju i objasnio da bi te celine imale svoje parlamente, budžet i izvršnu vlast, a pre svega vodile bi ekonomsku politiku.

 

- Država Srbija bi, s druge strane, vodila vojsku, spoljne poslove, bezbednosne službe, unutrašnje poslove, pravosuđe, uređenje i zaštitu jedinstvenog tržišta i monetarnu politiku. Mi loše živimo zato što je naš politički sistem nepodoban i ne može da mobiliše prirodne i ljudske resurse koje Srbija ima. Godišnje proizvedemo hrane vredne deset milijardi evra, a mogli bismo da proizvedemo hrane od 100 milijardi evra – rekao je Petrović.

 

Petrović smatra da predsednik DS Dragan Ðilas treba da bude vodeća opozciona figura u zemlji, ali mu taj posao veoma otežava činjenica da je on i vlasnik velikog poslovnog sistema i gradonačelnik Beograda, samim tim i jedan od politički najmoćnih ljudi.

- DS treba da ima jasnu politiku koja daje odgovore na najvažnija pitanja koja zemlja ima. Vidim da je kritika urodila plodom, s obzirom na to da sam video da bi DS trebalo da do kraja februara ima definisane određene segmente te politike – istakao je Petrović.
 

On je dodao da je poslednjih 12 godina cilj ekonomske politike Srbije Mlađan Dinkić dobije na izborima pet odsto glasova, a ne da se Srbija razvija.
 

- Za to nije Dinkić kriv, nego potpuno neuravnotežen politički sistem. Dinkić ga samo koristi. On bi, nakon decentralizacije koju predlažem, morao da dobije izbore i u Beogradu i u Vojvodini i u centralnoj Srbiji, a izbori za državnu vlast bi odlučivali smer u kojem će se zemlja kretati – zaključio je Petrović.

POVEZANE VESTI

Subota 05.01.2013. 07:41
Ovaj zna samo da uzima a nezna nista da vraca.Ministar 10 posto.Kad ga vidim odma mi se povraca.Malo smo mi propali koja nas je banda vodila.
Subota 05.01.2013. 09:41
Ти би да цепаш МОЈУ Србију !!? За то се глава губи младићу ... Оно ниси баш младић али се свеједнако глава губи! Само ви сер ...несреће српске, ускоро ни ваше личне новине неће писати о томе шта ви мислите! Плусквамперфекат сте ви, а, сам вас, то зна цела Србија.
Subota 05.01.2013. 10:23
gospodin 5%
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online