Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 21.01.2013.
01:05
Đ. Barović - Vesti A

Ministar samo sa odabranima

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković završio je u petak, kasno uveče, posetu srpskih optuženicima u Haškom tribunalu, ali ovaj događaj se završio skandalom zato što je većini pritvorenika bilo onemogućeno da se vide sa zvaničnicima Srbije. Većina tih ljudi su do poslednjeg trenutka čekali u svojim ćelijama da ih zatvorska uprava pozove da siđu u salu za posete. Neki od njih su spremili nešto od hrane kako bi ugostili srpskog ministra pravde, a neki fascikle s dokumentima koja su planirali da predoče ministru. Ali, na kraju su ostali potpuno razočarani i ogorčeni, saznaju "Vesti" iz više izvora.

Nije imao vremena za sve pritvorenike: Nikola Selaković

Da apsurd bude veći, zatvorska uprava ih o najavljenoj poseti uopšte nije ni obavestila, već su o poseti Selakovića saznali preko "Vesti", koje svi redovno dobijaju. "Izabrani" - oni koji će se videti sa ministrom - prozvani su tek u subotu ujutro, par sati pošto je Selaković stigao u Ševeningen.


Među pritvorenicima koji nisu uspeli da se vide sa Selakovićem su Goran Hadžić, Ljubiša Beara, Radivoje Miletić, Vujadin Popović, Drago Nikolić, Stojan Župljaninom, Milan i Sredoje Lukić, kao i Vojislav Šešelj, za koga se jedino sigurno znalo da ga ova vrsta posete ne zanima.


Međutim, krajnje je čudno zbog čega se ministar Selaković nije susreo sa Radislavom Krstićem koji je prošle godine u jednom zatvoru kod Londona umalo nastradao u svojoj ćeliji u napadu muslimanskih ekstremista, a njegova porodica se poslednjih meseci bori s državom kako ne bi ostala na ulici pošto Ministarstvo odbrane hoće da im oduzme stan.

Od Mladića do Karadžića

Ministra častio čokoladom: Ratko Mladić

Ministar Selaković se prvo sreo sa generalom Ratkom Mladićem i sa njim je najduže razgovarao, a bivši komandant Vojske RS ga je ponudio čokoladicom. Usledili su zatim susreti sa Radovanom Karadžićem, Dragoljubom Ojdanićem, Zdravkom Tolimirom, Vinkom Pandurevićem, Vlastimirom Đorđevićem, Nikolom Šainovićem, Sretenom Lukićem, Nebojšom Pavkovićem, Vladimirom Lazarevićem, kao i sa Momčilom Perišićem.


- General Krstić je pedantno sakupio svu dokumentaciju, uključujući i onu za stan, ali i za invalidsku protezu pošto nema nogu. Na kraju, kad je shvatio da ga ministar ipak neće pozvati, skrušeno se vratio u svoju ćeliju. Slično je bilo i sa drugima koji nisu imali mogućnost da se vide sa Selakovićem - tvrdi naš izvor.

Radovan Karadžić

I ministar Selaković je izrazio žaljenje što nije imao više vremena da se vidi sa svim pritvorenicima koji su to želeli.


- Nažalost, koliko je njih, malo je vremena da se razgovora sa svima. Ali, svi i dalje gledaju u Republiku Srbiju i očekuju organizovanu pomoć države u pripremanju i obezbeđivanju dokaza za njihove završne reči i njihove odbrane jer takve organizovane podrške, kao u slučaju nekih drugih država, nije bilo - kazao je Selaković i dodao da će Vlada Srbije uskoro doneti mere o pružanju pomoći i podrške haškim pritvorenicima.

Uzalud čekao: Radislav Krstić

- Susreli smo ukupno 13 optuženika i sve smo ih upoznali sa sledećim koracima koje država namerava i planira da učini. Između ostalog, i kroz izmenu regulative koja se tiče pružanja određene pomoći i podrške našim pritvorenim državljanima i u najskorijem periodu Vlada će izaći sa tim merama - naglasio je Selaković.

Pavković umesio pitu

Haški optuženici su na svaki način pokušali da budu dobri domaćini. Tako je Zdravko Tolimir goste poslužio sokom, a Vujadin Popović, kada j saznao da ne može da razgovara, poslao je pitu sa sirom. Ipak, najbolji domaćin bio je general Nebojša Pavković, koji je goste iz Srbije ponudio svojom pitom sa mesom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.01.2013. 01:47
Ko da su ga masoni obukli...tesko vama sa ovim zidarom.
Ponedeljak 21.01.2013. 11:20
SRAMOTA bolje da nije ni isao ako nije mogao sa svima da se sastane i porazgovara a i ako treba kakvu pomoc da im ponudi (mislim pravnu)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online