Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 16.03.2013.
13:39
Danas A

Britanski poslanici: Srbija sada ima najbolju vladu u poslednjih 9 godina

Imali smo iskrene i otvorene diskusije s predstavnicima različitih stranaka i stekli smo utisak da je ova Vlada Srbije najodlučnija koju je vaša zemlja imala u proteklih devet godina da sprovede reforme, ističu poslanici Parlamenta Velike Britanije Stjuart Endrju, Klajv Bets, Džema Dojl i Karen Lamli, članovi parlamentarne Grupe prijateljstva sa Srbijom, koji su ove sedmice boravili u dvodnevnoj poseti Beogradu.

Britanski poslanici su imali "iskrene i otvorene diskusije" s predstavnicima različitih stranaka i stekli utisak da je ova Vlada Srbije najodlučnija da sprovede reforme
 

Prema rečima sagovornika Danasa iz vladajuće Konzervativne i opozicione Laburističke stranke, glavne teme njihovih susreta sa sagovornicima iz Srbije bile su rešavanje kosovskog pitanja, napredak države u evropskoj integraciji i povezano pitanje ekonomskih reformi i saradnje. U tom kontekstu, oni ističu da će Velika Britanija nastaviti da podržava sprsku vladu u ostvarenju ključnih ciljeva

Karen Lamli, konzervativna poslanica i šefica Grupe prijateljstva, navodi da je "veoma važna činjenica da prvi put u proteklih devet godina u Srbiji vidimo vladajuću koaliciju koja je istinski rešena da odvede državu u EU".

- Iako imam određene rezerve, ova Vlada me impresionira jer mi se čini da njeni članovi imaju jasnu ideju gde Srbija treba da bude i koriste jezik koji razumeju i obični ljudi, a ne samo pripadnici elite. Predstavnici Dačićevog kabineta imaju napredne ideje i odlučni su da unaprede stanje u ekonomiji, koja im je na vrhu agende, što je u ovom trenutku i logično - kaže Lamlijeva.

Komentarišući susrete sa srpskim političarima, Karen Lamli ukazuje da je predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović "izuzetan političar".

"Svi za EU"

Džema Dojl, ministarka odbrane u "Vladi u senci" i poslanica Laburističke partije, naglašava da je "od velikog značaja to što se i vladajuće i većina opozicionih stranaka u Srbiji zalažu za pridruživanje EU".

- Bitno je da svi budu na istoj strani, odnosno da imaju pozitivan stav o EU. Uprkos razlikama u načinu na koje vide EU, i laburisti i konzervativci u Britaniji podržavaju politiku proširenja i žele Srbiju u Uniji - objašnjava Dojlova.

Klajv Bets, poslanik Laburista u četiri saziva i predsedavajući parlamentarnog Komiteta za lokalnu samoupravu, ističe da je za rešavanje kosovskog pitanja "potrebno da ljudi prestanu da gledaju unazad i da počnu da gledaju u budućnost, koja uključuje članstvo Srbije u EU".

Na istu temu Karen Lamli kaže da su srpski zvaničnici "uvideli da bez istinske borbe protiv korupcije neće biti privučeni novi investitori, što je preduslov za uspeh".

- Kosovo jeste važna tema, ali investicije su preduslov za napredak. Mislim da Vlada Srbije zna kuda treba da ide i suočava se sa izazovima koje treba da prevaziđe da bi ostvarila taj cilj - komentariše Lamlijeva.

POVEZANE VESTI

Subota 16.03.2013. 13:55
Pa dajte Ircima i Skotima jednom tu nezavisnost kada ste tako dobri u rastakanju tudje drzave.
Subota 16.03.2013. 14:03
I Đura će da nam oprosti što nas je tukao.
Subota 16.03.2013. 14:16
E pa kad vas najveci srbomrzci hvale, To znaci da ste spremni na sve i svasta PA I NA PRIZNAVANJE KOSOVA sto je i njihovom najvecem interesu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online