Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 10.04.2013.
18:12
Beta A

SAD: Da popuste i Beograd i Priština

Ambasador SAD Majkl Kirbi izjavio je u sredu da se od obe strane u dijalogu Beograda i Prištine očekuje da naprave ustupak i izrazio optimizam da će dogovor biti postignut.

Majkl Kirbi: Optimista sam da će biti postignut sporazum
 

"U svakom pregovaranju očekuje se malo popuštanja, verovatno na obe strane, pre nego samo jedne strane, to je normalno u dijalogu", rekao je Kirbi posle sastanka sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa SAD u Skupštini Srbije.


Kirbi je rekao da postoji prostor za nastavak pregovora Beograda i Prištine i da obe strane smatraju da je u njihovom interesu da se nađe rešenje.


"Pregovori još traju, nisu završeni. Nadam se da će se naredni sastanak završiti pozitivno. Optimista sam da će biti postignut sporazum, mada je moj posao kao ambasadora da budem optimista, ali postoje signali da će se pregovori nastaviti", dodao je Kirbi.


Na pitanje da li će novi sastanak predstavnika Beograda i Prištine biti održan u petak u Briselu, Kirbi je rekao da nema informacije o tome, niti kakav će biti format daljih razgovora, ali da i ako ne bude tog sastanka, ne treba izvlačiti pogrešne zaključke.


Kirbi je dodao da bi možda bilo i fizički nemoguće da se Vlada Srbije okupi i dogovori pre petka jer je predsednik Tomislav Nikolić u Njujorku, a premijer Ivica Dačić u poseti Moskvi.


Kirbi je istakao da SAD podržavaju pregovore Beograda i Prištine koje predvodi EU i da su veoma uključene u taj proceš, iako "nisu prisutne za stolom".


Dodao je da se državni sekretar SAD Džon Keri redovno informiše o pregovorima, ali da je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton ta koja vodi pregovore.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.04.2013. 18:15
Да смо нормални, овај неби сигурно био у Београду! То го*но треба обесити, под хитно!
Sreda 10.04.2013. 20:07
САД хоће да погласи окућницу касарне Бондстил за независну државу под својом контролом и то не крију. Наше је да то спречимо како знамо и умемо, на све могуће начине. Сами то нисмо у могућности, те се морамо обратити пријатељским земљама БРИКСА за помоћ, пре свега Русији и Кини, али не јајарски и шибицарски као до сада. Неће дозволити да их зај...ју неки Тадићи, Дачићи и слични, као што покушавају. Једна чињеница је неоспорна - имамо ''елиту'' која је прозападна и народ који је проруски орјентисан, што је јако лоше јер су то супротстављене стране. До сада је то било лоше по народ и државу. Наша ''елита'' (''титићи'') нису у стању схватити (још увек) да од седење на две столице нема ништа.
Sreda 10.04.2013. 23:32
Nisu u pitanju ni Beograd, ni Pristina, vec ovaj na slici i njegova drzava. Da je Srbija normalna drzava ovaj a, i mnogi drugi ambasadori koji se mesaju u untrasnju politiku Srbije, bi bili pozvani od strane Predsednika Srbije i stavljeni na svoje mesto a, cak eventualno i ispraceni u svoju zemlju. Ali, na zalost Srbija vise nije normalna drzava. Jedini spas je Ustoliciti Kraljevinu, republika je svoje odsvirala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online