Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 14.05.2013.
22:40
Beta A

Đilas: Ne razumem strah od autonomije Vojvodine

Predsednik Demokratske stranke (DS) i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da "ne razume strah bilo koga da se poštuje" autonomija Vojvodine, koja je garantovana Ustavom Srbije, objavljeno je na internet sajtu beograd.rs.

Predsednik DS-a Dragan Đilas
 

"Ne razumem strah bilo koga da se postuje autonomija Vojvodine, koja je garantovana Ustavom, i strah od toga sto se ljudi koji je danas vode i koje ce je i dalje voditi zalazu za postovanje Ustava i zakona Republike Srbije", rekao je Đilas u Sremskim Karlovcima gde je sa predsednikom opštine Milenkom Filipovićem potpisao protokol o saradnji Beograda i te opštine.

Đilas je izrazio ocekivanje da problemi koje politika donosi, budu rešeni prvo razgovorom republičke i pokrajinske vlade, uz poštovanje Ustava.

"Razgovorom se svi problemi mogu rešiti. Ako neko smatra da nešto treba da se menja, onda to treba i da kaže i da vidi da li ima podršku građana Srbije. Siguran sam da ćemo se mi koji smo danas ovde i svi oni koji žele dobro našoj državi i njenoj pokrajini uvek zalagati za poštovanje autonomije i za decentralizaciju čitave
Srbije". rekao je Đilas.

Đilas je istakao da je zahvaljujući predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i njegovom timu Vojvodina uspela da postane četvrta regija u Evropi po odnosu prema investitorima i po prijemčivosti investicija, kao i regija u kojoj i u vreme najveće krize nije smanjen broj zaposlenih, i dodao da ne razume strah bilo koga da se to ne nastavi.

Pajtić je i potpredsednik Demokratske stranke. Đilas je podsetio da je u Sremskim Karlovcima pre 165 godina tadašnji patrijarh Josif Rajačić obnarodovao osnivanje srpskog vojvodstva iz kojeg je nastala Vojvodina.

"Vojvodina danas naravno ne pripada samo srpskom narodu, nego i predstavnicima mađarskog, slovačkog, rusinskog i svih drugih naroda koji ovde zajedno žive", rekao je Đilas.

Đilas je istakao da se razvojem Vojvodine razvija i cela Srbija.

"Ako Vojvodina uspe da podigne svoj domaći proizvod za deset odsto, time je Srbija podigla svoj za dva i po procenata. Nama i treba da bude cilj da se takve stvari dešavaju", rekao je Đilas.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.05.2013. 23:14
i vama simapatizerima sns i vama simpatizerima ds po jedan vvveeeellliiiikkki minus ------------------------------------------------------------------ kod ociju se choravi ....
Utorak 14.05.2013. 23:30
kako bi i zašto bi bilo šta razumeo kada se politikom bavi isključivo zbog novca i moći,Djilas i patriotizam nemoguća jednačina
Sreda 15.05.2013. 06:08
Не разумем како је овај издајник још увек градоначелник Београда
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online