Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 09.06.2013.
13:22
Beta A

Ristić: Srbi, organizujte se na Vidovdan

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije pozvali su na održavanje ranije najavljenog svesrpskog mitinga na Vidovdan, 28. juna u Beogradu, navodeći da to treba da organizuju patriotske stranke i udruženja u Srbiji, a ne Srbi sa Kosmeta.

Miting u Beogradu treba da organizuju rodoljubive stranke, kaže Ristić
 

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, koji je na poslednjem svesrpskom saboru održanom u glavnom gradu pod sloganom "Ostajemo u Srbiji", najavio održavanje Vidovdanskog mitinga, rekao je da "očekuje da patriotske stranke i udruženja u Srbiji preuzmu organizaciju ovog skupa".

"Stiče se utisak da Srbi sa Kosova i Metohije treba da organizuju miting što nije tačno", rekao je Ristić i pojasnio da "to treba da organizuju patriotske snage u prvom redu Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna stranka, a Srbi iz pokrajine će se priključiti protestu".

On je dodao da je vreme pokazalo da "kakve god ustupke Srbija pravila, Zapad joj neće dati datum za početak pregovora za ulazak u EU, već im je jedini cilj da se Srbija konačno i definitivno odrekne Kosova i Metohije".

Ristić je naglasio da je došlo vreme da se "jedinstveno deluje kako bi se sprečila ne samo primena briselskog sporazuma nego i gubitak Kosova i Metohije i dalje rastakanje Srbije".

I bivši predsednik srpske Opštine Štrpce Zvonko Mihajlović smatra da "vreme za organizovanje Svesrpskog sabora na Vidovdan u Beogradu odmiče, a da se srpski nacionalni korpus na Kosovu i Metohiji razbija".

On je optužio Vladu Republike Srbije da i dalje "deli Srbe, uklanja neposlušne, priprema gašenje srpskih institucija, odriče se svojih državljana i gura ih u naručje Hašima Tačija".

"Srbi sa Kosova i Metohije ne žele da postanu Kosovari, ne prihvataju institucije takozvane Republike Kosovo, jedina im je želja da budu ono što jesu, državljani Srbije, i ostanu da žive u svojoj državi Srbiji", rekao je Mihajlović.

On je pozvao "sve srpske patriotske i rodoljubive stranke, organizacije, udruženja i pojedince da organizuju skup na Vidovdan kako bi još jednom bila iskazana sloga i jedinstvo u odbrani srpskih nacionalnih interesa".

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.06.2013. 15:31
Istorija je dokazala da Srbi ne mogu da se organizuju dok nemaju nekog ko bi ih predvodio i oko kojeg bi se skupili kao oko Karadjordja npr. To dobro znaju i dusmani i agenti mracnih, tajnih agencija i drustava te nas u posledjnim vremenima u propast vodaju njihove jajare
Nedelja 09.06.2013. 13:36
'' ko nadje svoj slem, taj je spreman''!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online