Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 22.06.2013.
00:41
Beta A

Albanski lideri 15. jula kod Dačića

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković rekao je u Bujanovcu da je postignut dogovor da albanski politički lideri iz ove tri opštine 15. jula razgovaraju sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem o implementaciji Platforme od sedam tačaka u kojoj su sadržani njihovi zahtevi.

Predloge za rešenje problema u Bujanovcu, Preševu i Medveđi svi albanski politički lideri uobličili su u Platformu od osam tačaka koju su usvojili 25. februara ove godine na zajedničkom sastanku koji je održan u kancelariji OEBS-a u Bujanovcu i u prisustvu predsednika Koordinacionog tela.

Zoran Stanković

Vlada Srbije usvojila je 4. juna platformu, koja sada ima sedam tačaka, jer je osma tačka raspoređena u ostalih sedam. Stanković je posle sastanka sa svim albanskim političkim liderima u Bujanovcu rekao da je u razgovoru definisan način na koji će se voditi razgovori između albanskih lidera i Vlade Srbije.

"Očekujem da će premijer Srbije i ministri primiti albanske lidere do 15. jula, a da ćemo nakon toga tokom letnje pauze imati jedno radno leto u kome ćemo pripremiti predloge rešenja i sve ono što treba da bude realizovano kroz ovaj razgovor što će doprineti potpunoj stabilizaciji stanja na ovom prostoru", kazao je Stanković.

Stanković je naveo da od septembra treba da počnu razgovori o temama koje su grupisane u osam celina a da će dogovori koji budu postignuti biti realizovani kroz odluke Vlade i to kao kratkoročna rešenja koja su moguća u narednih šest meseci, srednjoročna do godinu dana i dugoročna za čije će rešavanje trebati dve i više godina.

"Pitanje upisa u birački spisak je jedno od pitanja koje će se kratkoročno rešavati u roku od prvih šest meseci. Sve  no o čemu su (albanski lideri 25. februara) postigli dogovor Vlada je prihvatila za razgovor", rekao je Stanković.

POVEZANE VESTI

Subota 22.06.2013. 00:56
Glupost! Zasto albanci da dobiju nove skole, nove opstine i bolnice sa albanskim zastavama dok mi u centralnoj i istocnoj Srbiji nemamo poso, nemamo puteve, nemamo doktore! Nasa vlada je sramota!
Subota 22.06.2013. 06:06
Sta sebi narod srbije dozvoljava?! NIJE MI JASNO kako se mogao 5.oktobra onoliki narod skupiti da sruse S.Milosevica A SADA nisu sposobni da sruse ove veleizdajice. dokaz da je 5.okt bijo organizovan od SAD i EU. nije narod sam sposoban za nista uvek nam treba neki "vodja". ako se ovako nastavi srbije za 10-15 godina biti vise nece......a mi samo posmatramo i gledamo sve kao neki film.
Subota 22.06.2013. 08:24
Оно шта су урадили Албанци и такозвано независно Косово Србима на Косову и Метохији и Србији уопште подле 1999. године је пример апсолутне антицивилизације, антидемократије и дивљаштва уопште у историји човечанства. Тај злочин против Срба и Србије очигледно обавља се уз благослов неких чланица Европске Уније, оних земаља које имају и највећи утицај у овој европској организацији. Да је тако најбоље говоре чињенице на терену због којих се сав демократски свет стиди.Срби су са Косова и Метохије протерани после јуна 1999. године из равно 314 места.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online