Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 19.09.2013.
13:44
Beta A

Nedeljković: Ubistvo policajca teroristički akt

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković najoštrije je kao "teroristički napad" osudio napad na pripadnike Euleksa u blizini Zvečana u kojem je poginuo jedan policijac te misije.

Euleks obavlja uviđaj na mestu ubistva
 

"Ovaj teroristički akt izveli su oni čiji je cilj da se destabilizuje sever Kosova i Metohije i da misija Euleks napusti Kosovo i Metohiju", naveo je Nedeljković.

On je zatražio od nadležnih službi bezbednosti da se taj incident u što kraćem roku rasvetli i na taj način izbegnu političke manipulacije o motivima i izvršiocima tog "gnusnog krivičnog dela".

 

Jahjaga: Neko širi nesigurnost i strah

U izjavi predednice Kosova Atifete Jahjage navodi se da je napad na Euleks "neprihvatljiv akt" izvršen od snaga koje žele da "destabilizuju zemlju i ustavni poredak", i to u vreme kada institucije Kosova čine sve da obezbede stvaranje jedne "sveobuhvatne države".

"Napad na Euleks je napad na vrednosti države Kosovo. Takvi napadi na međunarodno prisustvo na Kosovu u periodu priprema za održavanje opštinskih izbora... pokušaji su da se stvori klima nesigurnosti i straha", navodi se u izjavi kosovske predsednice.

Jahjaga je od građana zatražila uzdržanost i mir radi stvaranja mirne atmosfere pred lokalne izbore 3. novembra, što će omogućiti slobodno glasanje u svakom delu Kosova.
 

Tači: Kukavički čin

U izjavi Hašima Tačija navodi se da je reč o sramnom i kukavičkom činu i napadu na red i zakon.

"Vlada u saradnji sa Euleksom, Kforom i drugim međunarodnim partnerima, odlučna je da nastavi ostvarivanje svojih ustavnih i zakonskih obaveza na jačanju vladavine prava na celoj teritoriji Kosova", naveo je Tači.

Euleks je danas saopštio da je na dva vozila te misije u kojima je bilo šestoro službenika pucano je jutros oko 7.30, i da je u tom napadu ubijen jedan policajac misije, a da je troje ranjeno.

Euleks je osudio to "kukavičko nasilje" i saopštio da je u toku istraga ubistva policajca te misije koji je bio u jednom od dva vozila Euleksa u blizini Zvečana na koja su pucali nepoznati počinioci.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 14:02
Najbolje je kad Taci komentarise napad po receptu koji je i sam koristio.
Četvrtak 19.09.2013. 13:49
натпис испод слике : "Euleks obavlja uviđaj na mestu ubistva " ... а пандури са слике играју "кликере" ... ?
Četvrtak 19.09.2013. 14:29
Znaju i vrabci na granama u kom taboru borave teroristi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online