Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 25.10.2013.
14:03
N. S. Preradović - Vesti A

Bajatović ljulja vladajuću koaliciju

U kolikoj meri je oslabila koalicija Vučićevih naprednjaka i Dačićevih socijalista, pokazaće epilog afere Srbijagas. Zorana Mihajlović, ministarka energetike i funkcionerka SNS-a ne prestaje da optužuje prvog čoveka Srbijagasa Dušana Bajatovića, potpredsednika SPS-a, zagovarajući njegovu smenu.

Nije primetila: Zorana Mihajlović
 

Najavila je i da će o stanju u toj kompaniji koje, kako je ocenila, direktno utiče na finansijsku i energetsku stabilnost države, ona i ministri Krstić i Radulović narednih dana razgovarati sa premijerom Dačićem.


Ne sporeći da je sudbina Srbijagasa državno pitanje, Dačić je konstatovao da nije reč samo o tome da li će Bajatović ostati na čelu tog preduzeća. Podsetio je da cena gasa ne može biti socijalna a da se istovremeno od preduzeća koje vodi Bajatović traži profit.


- Ako je nešto ukrao, treba da odgovara. Ja ga ne branim. Slažem se da više ne može ovako sa Srbijagasom - rekao je Dačić i objasnio da Srbijagas duguje Rusima i državi, ali i da njemu duguju.
 

Nema krize

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović izjavila da nema krize u vladajućoj koaliciji. Napomenula je da je preksinoć bila sa premijerom Dačićem na dva skupa i da "nije primetila da nešto nije u redu".

- U Srbiji je svaki ekonomski problem ujedno i politički - kaže za "Vesti" Milan Kovačević, konsultant za strana ulaganja. On negira tvrdnje da je cena gasa socijalna.


- Naprotiv. Problem Srbijagasa biće rešen onog trenutka kada na čelu preduzeća bude profesionalac, a ne stranačka ličnost - kategoričan je Kovačević.


Branko Pavlović, bivši direktor Agencije za privatizaciju, međutim smatra da ministarka Mihajlović, ministar Radulović i premijer Dačić nemaju predstavu o vođenju velikih sistema.


- Cena gasa je socijalna i neodrživa, i jednom zasvagda mora se napraviti plan na osnovu koga Srbijagas neće praviti tekuće gubitke. S druge strane Bajatović ima odrešene ruke i uvek može da se pravda nerealno niskom cenom gasa. Ministarka treba da disciplinuje čitavu privredu Srbije, jer samo na taj način može da disciplinuje Srbijagas - kaže Pavlović.
 

Ministri, gde su rešenja?

Poslanik LDP-a Kenan Hajdarević pitao je juče u Skupštini Srbije zašto ministarka Mihajlović i ministar Radulović još nisu ponudili konkretne mere za restrukturiranje Srbijagasa. Pitao je i zašto Vlada ne ukine posrednika pri uvozu gasa i ne pokrene inicijativu za povećanje rudne rente koja je tri odsto za NIS, a sedam odsto za ostale i tako donekle obezbedi novac za bolje poslovanje.

POVEZANE VESTI

Petak 25.10.2013. 17:17
Krenuli Amerikanci i Trilaterala na Juzni tok... Insajder je bio uvod...
Petak 25.10.2013. 19:24
sendvičari, ne brinite ! Dogovoreno je da se podigne cena TNG-a, koja ionako, skače za 1 din, svakog 3. dana... Tako da, ne brinete... džepovi će se popuniti, pa će i salama i krastavci biti svežiji.... a i kifle....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online