Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 14.11.2013.
13:01
Z. Marjanović - Vesti A

Majka Ree Matijević: Plašim se hapšenja u Hrvatskoj!

Nataša Matijević iz Ljiga, koja mesecima bije bitka da sačuva starateljstvo nad svojom ćerkom Reom, može da odahne barem narednih šest nedelja. Osnovni sud u Valjevu, sudske jedinice u Ljigu, doneo je rešenje koje je potpisao Radivoje Jovanović, novi postupajući sudija u ovom predmetu, da se troipogodišnja devojčica ne može predati ocu Robertu Matijeviću iz Zagreba dok se o ovom slučaju ne izjasni Ministarstvo pravde Srbije kao centralni izvršni organ.

Ne veruje hrvatskom pravosuđu: Nataša Matijević

Takođe, navedeno ministarstvo bi trebalo da se izjasni i o mogućnosti dobrovoljnog vraćanja Ree u Hrvatsku ili sporazumnog rešavanja problema na relaciji supružnika, koji još nisu sudski razvedeni.


- Za mene i Reu, ali i za čitavu moju porodicu u Ljigu ovo je samo mali predah. Naša agonija se nastavlja, a ja sam u međuvremenu dobila obaveštenje da će pred Županijskim sudom u Zagrebu otpočeti brakorazvodna parnica na kojoj ću morati da se pojavim, a o datumu ću biti naknadno obaveštena - kaže za "Vesti" Nataša.


Ona je ovaj poziv iz Zagreba primila sa velikim brigama jer se sad plaši da bi mogla da bude uhapšena odmah nakon što kroči u Hrvatsku.

Više o slučaju male Ree Matijević možete da pročitate OVDE


- Robert je protiv mene podneo nekoliko krivičnih prijava, između ostalog i zbog ilegalnog prelaska granice sa Srbijom. Na suđenje u Hrvatskoj ću otići samo u slučaju da mi se pruže garancije da ću u Hrvatskoj biti sigurna i da će mi biti obezbeđen bezbedan povratak u Srbiju - ističe Nataša.


Veliki problem za nju jeste i angažovanje advokata koji će je zastupati pred sudom u Zagrabu, a koji mora da bude iz Hrvatske. Ipak, odlučna je da se za svoje dete bori do kraja i u tome očekuje i pomoć države Srbije u pronalaženju kompromisnog rešenja s pravosuđem Hrvatske.

Istraga protiv sudije Ilića

Nataša Matijević je protiv Milutina Ilića, sudije Osnovnog suda u Valjevu, kao i protiv Roberta Matijevića iz Zagreba podnela krivičnu prijavu. Ona kaže da je Ilić od Roberta primio mito zbog čega je doneo odluku da Reu dodeli ocu. U međuvremenu, sudija Ilić je skinut sa slučaja Nataše i Ree Matijević, a protiv njega je pokrenuta istraga.
- Imam mnogo razloga da sumnjam u davanje i primanje mita, a na državnim organima je da utvrde da li sam u pravu - kaže Nataša Matijević

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.11.2013. 14:07
Žena idiot, koja se udade i napravi dijete sa idiotom iz Hrvatske. Žao mi je samo dijete koje prolazi kroz život između prepucavanja dva idiota da se ne zna koji je veći. Nema šanse da nije mogla da vidi na vrijeme s kim ima posla.
Četvrtak 14.11.2013. 21:52
Poletela za pare i da pobegne iz ove Srbije kao i mnogi naivni mladi....lepo je bilo zabavljanje i njegova slatkorecivost (ZENE GLEDAJU USIMA A MUSKARCI OCIMA)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online