Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.03.2010.
18:35 >> 22:24h
Tanjug A

Tadić sa albanskim šefom diplomatije

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Albanije Iljirom Metom o odnosima dve zemlje, stabilnosti i integraciji regiona u Evropsku uniju, saopšteno je iz Tadićevog kabineta.

Tadić je, kako je saošteno, naglasio važnost sporazuma o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodne ilegalne trgovine drogom i međunarodnog terorizma, koji će potpisati Srbija i Albanija.


Uprkos različitom mišljenju o pitanju Kosova i Metohije, akcenat razgovara je stavljen na poboljšanje bilateralne saradnje, koja je na niskom nivou, posebno u ekonomskoj oblasti, navedeno je u saopštenju.

Meta bi trebalo da se sastane i sa potpredsednikom Vlade Srbije za evropske integracije Božidarom Đelićem.

Dačić i Meta potpisali sporazum o borbi protiv terorizma
 

Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je večeras u Beogradu sa zamenikom premijera i ministrom inostranih poslova Albanije Iljirom Metom o saradnji dve zemlje u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i borbi protiv ilegalne trgovine narkoticima.
Tom prilikom, Dačić i Meta potpisali su Sporazum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodne ilegalne trgovine drogama i međunarodnog terorizma.

Albanija smatra da je poseta potpredsednika njene vlade i ministra spoljnih poslova Beogradu "istorijska", izjavio je u Tirani šef Metinog kabineta Sokol Dervišaj.

Neslaganje oko Kosova ne sme biti prepreka za saradnju
 

Ministri spoljnih poslova Srbije i Albanije, Vuk Jeremić i Iljir Meta, složili su se večeras u Beogradu da uprkos tome što između dve vlade postoji duboko neslaganje po pitanju statusa Kosova, to ne sme biti prepreka za saradnju dve države na drugim poljima.
"Postoji ogromna razlika u stavovima po pitanju budućeg statusa Kosova i Metohije, koja nije smanjena ni našim današnjim razgovorima, ali dogovorili smo se da tu razliku izolujemo kako ne bi opterećivala naše odnose u drugim sferama", rekao je Jeremić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa albanskim kolegom.
Meta je kazao da vlade Srbije i Albanije "imaju različite stavove po pitanju Kosova, ali se slažemo u tome da je budućnost celog regiona u Evropskoj uniji bez izuzetaka".

Beogradski mediji javljaju da im je u ambasadi Albanije u Beogradu rečeno da će Meta u petak prisustvovati i komemoraciji povodom godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online