Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 21.11.2013.
13:04

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

"Ako pomiluju Markovića, mogu i Legiju"

Ukoliko predsednik Srbije pomiluje Radeta Markovića, to mogu tražiti i ostali osuđeni za najteža krivična dela kao što su Legija i Zvezdan Jovanović - kaže za "Vesti" Vuk Drašković, predsednik SPO, komentarišući mogućnost pomilovanja bivšeg šefa Državne bezbednosti.

Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove
 

Razgovarali ste nedavno o tome sa Aleksandrom Vučićem?
- Da, o mnogo čemu, pa i o tome. On mi je tada kazao da do pomilovanja Markovića neće doći.


Da li ste u to sigurni?
- Scenario u kome bi Marković mogao da bude pomilovan teoretski je moguć i to zato jer je zakon loš. To znači da predsednik države posle Markovića može da pomiluje i Milorada Ulemeka Legiju i Zvezdana Jovanovića, kao i sve druge zatvorenike koji su osuđeni za najteža krivična dela.
 

Hitno menjati zakon

Ako Marković ipak bude pomilovan, da li će doći do sukoba između Vučića i Nikolića?
- Nikolić bi tada bio u sukobu sa celom Vladom i narodom koji je protiv toga. Zakon nije dobar, jer svaki predsednik može isto da uradi. Mogao je i Tadić bez ikakvog objašnjenja da pomiluje bilo koga, sada to može Nikolić, kao što će moći i svako ko bude na čelu države. Zato hitno moramo menjati deo Zakona o pomilovanjima po kome je to moguće.

Verujete li Vučiću na reč?

- Nemojte me tako pitati, stvar je bitna.


Šta se nalazi u dosijeima za koje, navodno, Marković preti da će ih obelodaniti?

- Neću da nagađam, ali trebalo ih je ranije otvoriti šta god da je u njima. Navodno su u njima dokumenti o zločinima crvenih beretki i drugih paravojski na Kosovu nad Albancima i Srbima, kao i zločinima počinjenim u Bosni. Marković je naređivao zločine, a naloge je dobijao od šefa države Slobodana Miloševića. Milošević je mrtav, pa bi Marković sada da sa time nema nikakve veze.


Govori se i nekakvoj "Srbiji na kolenima"?
- To je crna berza ucena strahom. Kao da Srbija neće biti na kolenima ako Markovića oslobode?! Srbija je na kolenima dok se kriju ti zločini i dosijei. Treba ih otvoriti, ako nisu falsifikovani, i sve objaviti. Tada će na kolenima biti kriminalni vrh Miloševićeve države, a ne Srbija i narod.


A ubistvo Slavka Ćuruvije?
- To je drugi deo ucene, da Marković izađe na slobodu i da bude oslobođen za umešanost u ubistvo Ćuruvije. Jer šta mu znači da ga oslobode, kada će ponovo dobiti 40 godina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.11.2013. 13:05
judo..samo ti nemoj da pričaš ništa
Četvrtak 21.11.2013. 13:34
...pa KAD je posle onoliko prevrtanja i menjanja stranackih partnera, gospod Bog tebe pomilovao, pusti i druge da budu pomilovani...
Četvrtak 21.11.2013. 14:24
pijandura ...steta sto je preziveo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online