Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 02.06.2014.
12:38 >> 18:13h
Beta A

Vučić: OEBS laže, očekujem izvinjenje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić optužio je predstavnike OEBS-a da protiv njega vode "najprljaviju kampanju", objavljuju neistine o Srbiji i lažu i zatražio izvinjenje ili dokaze da Vlada sprovodi cenzuru i gasi internet sajtove.

Žestoka i prljava kampanja protiv mene: Aleksandar Vučić
 

"Žestina i snaga kampanje neistina, ma koliko puta bila ponovljena, ne može da promeni jednu čistu i jasnu stvar, kao suza, a to je da je Srbija slobodna i demokratska zemlja", naveo je Vučić u pismu predstavnici OEBS-a za slobodu medija Dunji Mijatović.

Vučić je naveo da je veoma zabrinut zbog optužbi koje je Dunja Mijatović iznela o "navodnoj cenzuri koju tobože sprovode vlasti u Srbiji" i da ju je tim povodom zamolio da ga obavesti o bilo kakvom, pa i najmanjem dokazu koji bi potvrdio da je Vlada Srbije onesposobljavala sajtove "Druga strana" i 'Teleprompter" ili da je
skidala blog sa sajta lista "Blic".

Kad premijer kaže - u Srbiji nema cenzure

"Razume se, nikakav dokaz mi nije ponuđen. Ne želim da poverujem da ste ovo napravili zato što postoji potreba za disciplinovanjem srpskih lidera i gušenjem svake ideje o slobodnom i suverenom reagovanju države Srbije u njenom spoljnopolitičkom delovanju", naveo je Vučić.

Nismo obavešteni

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je da se Misija OEBS-a pre saopštenja o tome da u Srbiji postoji cenzura medijskih sadržaja na internetu, nije kontaktirala nijedan državni organ za zvaničan stav o tome. Po oceni Tasovca, sadržaj na internetu je nemoguće cenzurisati i,
kako je naveo, trebalo bi razmotriti i tehničke razloge kada je u pitanju obaranje internet sajtova, a ne da se cela stvar podiže na državni nivo.

Vučić je dodao da "ne želi da veruje" da je Dunja Mijatović informacije pokupila na najneozbiljniji mogući način sa jednog od sajtova koji vode "uobičajeno prljavu kampanju protiv svoje Vlade", niti da je to uradila jer su joj te "lažne informacije" davali predstavnici "takozvanih nezavisnih institucija" u Srbiji, a da ih ona
nije ni proverila.

"Gospođo Mijatović, zašto niste pitali urednike i vlasnike 'Blica' da li je Vlada Srbije bilo šta sklanjala sa njihovog sajta, a za drugopomenute sajtove, ni vi, ni ja nikada nismo čuli, nitu su ikoga u Srbiji zanimali", upitao je Vučić predstavnicu OEBS-a.

Premijer Srbije je istakao da od "gospode iz OEBS-a", posle svih neistina" koje su izneli o Srbiji, očekuje jedno obično izvinjenje i ništa više.

"Dobili mi, ili ne, to izvinjenje, želim da vas obavestim, poštovana gospodo, da ću se na svakom mestu boriti protiv laži koje ste iznosili, boriću se za slobodu i pravo političkog izbora, kao temeljne evropske vrednosti, po cenu da nastavite najprljaviju kampanju koju protiv mene vodite, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu", naveo je Vučić.

Mijatović je kritikovala vlasti u Srbiji zbog zabrinjavajućeg trenda pokušaja cenzurisanja medijskih sadržaja na internetu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.06.2014. 13:00
Kao što ni 1998.nisi gasio javne medije i zatvarao novinare, i pisao krivične prijave...tako ni sad
Ponedeljak 02.06.2014. 13:28
g.Vucic ocigledno sva moguca sredstva koristi u zastiti licnog interesa a protivu interesa drzave Srbije
Ponedeljak 02.06.2014. 12:42
Prica za pricom, bice ih jos........koli i kako ce se pomoc podelit?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online