Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 25.06.2014.
13:44
Beta A

Novi programi EU u Srbiji

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio da će novi razvojni program EU "Evropski PROGRES" obuhvatiti 34 grada u Srbiji, devet više nego prethodni.

Eu nastavlja podršku infrastrukturnim projektima u Srbiji: Majkl Devenport
 

Devenport je tokom sastanka s gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem istakao da je novi program nastavak "EU PROGRES-a" i da će za njegovo sprovođenje EU izdvojiti skoro 20 miliona evra.

"I u okviru novog programa, nastavićemo podršku infrastrukturnim projektima i projektima za unapređenje rada lokalnih samouprava. Takođe ćemo pažnju posvetiti i međuopštinskoj saradnji i infrastrukturnim projektima od kojih će koristi imati žitelji više gradova", rekao je predstavnik EU.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović naveo je da bi bez podrške EU i "Programa PROGRES" teško bili realizovani brojni projekti u tom gradu.

"U poslednjih nekoliko godina realizovani su brojni projekti, poput izgradnje brana koje su spasile Novi Pazar od poplava. Bilo je i drugih projekata koji nisu

infrastrukturni, ali koji su jednako važni za funkcionisanje i razvoj grada", rekao je Mahmutović.

Gradonačelnik Novog Pazara će biti jedan od 34 predstavnika opština iz Srbije koji će danas u Novom Pazaru potpisati sporazum o sprovođenju Evropskog PROGRES-a.

Taj program će tokom sledeće tri i po godine doprineti održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja kroz jačanje lokalnog upravljanja, stvaranja povoljne sredine za razvoj infrastrukture i privrede, poboljšanje sprovođenja socijalne inkluzije i politika zapošljavanja.

Za sprovođenje programa Evropska unija izdvaja 19,6 miliona evra, Vlada Švajcarske daje 4,86 miliona evra, dok će Vlada Srbije preko resornih ministarstava i lokalnih samouprava obezbediti dodatno učešće u projektima.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.06.2014. 13:46
Како год било,али Ја вама ништа не верујем.
Sreda 25.06.2014. 13:52
taj blok koji vuce korjene iz 3 rajha sve vise lici na jedan" bolesni organizam koji samo postoji zato sto pije krv zdravog ogranizma"..........svako ko mu se priblizi mozeda se inficira sa............+eUbola+..........smrtonosni virus koji se siri u evropi a koji jako lako inficira stetocine koji rade protiv sopstvenog naroda..............zato sto dalje od eUbole bolje vam je u suprutnom ubijate sebe i buduce generacije........+ smrt eUbola +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online