Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 13.09.2014.
07:49
B. Đokić - Vesti A

Od nejake Srbije milioni za gejeve

Pritisci kojima je izložena Srbija da gej parada bude održana 28. septembra u Beogradu ne zanimaju Sindikat srpske policije, koji se oglasio povodom ove manifestacije, navodeći da ga prevashodno interesuje bezbednost policajaca.

Žestoko pre četiri godine: Parada u Beogradu 2010. godine
 

"Da li je potrebno da zbog jedne suštinski apsurdne manifestacije grad potroši milione da bi zaštitio šačice svojih sugrađana i njihovih gostiju koji će paradirati nekoliko stotina metara u centru Beograda?' - pita ovaj sindikat.


Prema proceni sindikalista, da bi manifestacija bila obezbeđena, potrebno je angažovati bar 10.000 srpskih policajaca, a to, kako su naveli, neće platiti "ni mentori ni zagovornici gej parade nego ekonomski nejaka Srbija".


Kako "Vesti" saznaju, početkom nedelje biće gotova bezbednosna procena gej parade i doneta odluka o njenom održavanju ili otkazivanju. Ukoliko bude održana, pretpostavlja se da će bezbednosne mere biti slične onim iz 2010. godine kada je tokom te manifestacije povređeno 124 policajaca i 17 demonstranata. Ove godine planirano je da učesnici gej parade krenu u šetnju od zgrade Vlade Srbije, a završe kod Skupštine grada Beograda.


Srpska ministarka zadužena za evropske integracije Jadranaka Joksimović rekla je da država ima načine da stvori uslove da se gej parda održi 28. septembra u Beogradu.


Ona je za RTS kazala da u zemlji postoji mnogo problema i da je došlo vreme da se društvo "relaksira od nekih tema". Održavanje gej parade, prema njenim rečima, bile su teme sastanka s predstavnikom vlade Nemačke za ljudska prava Kristofom Štreserom.

POVEZANE VESTI

Subota 13.09.2014. 08:12
Ako se ne održi gej parada, mi nećemo u EU. Zar to nije super vest? To znači da nećemo biti dio fašističke klike!
Subota 13.09.2014. 08:22
Ceo beograd i Srbija treba da izadju na ulice i mirnim protestom, da blokiraju paradu bolesnika i sodome.milicija i narod treba da trazi da se rasformira vlada, i napravi vlada nacionalnog spasa, da bi se zemlja izvukla iz teske krize.a onda kada malo stane na noge, da raspise izbore. ovo je jebanje u zdrav mozak, da se placa peder bal..a kolko ima gladnih i bolesnih i bez krova nad glavom.ovo je previse.
Subota 13.09.2014. 08:17
Sve ce platiti narod, tj. mi.Drzava Srbija ce biti samo posrdnik tehnicko lice. Mi poreznici cemo to platiti a niko nas ne pita da li zelimo da placamo gluposti. NE ZELIMO.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online