Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.01.2015.
15:42
Srna A

Predsednik Nikolić i patrijarh Irinej o Kosovu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejom o predlogu platforme za Kosovo i Metohiju, koja će "ići u pravcu onog što Srbija može da prihvati kao konačno rešenje, a da ne ugrozi svoj suverenitet i teritorijalni integritet".

Fonet/Z. M.
Predsednik Srbije i Sinod slično misle: Tomislav Nikolić i Patrijarh Irinej
 

- Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, o sudbini naroda, teritorije, Srpske pravoslavne crkve, bezbednosti na Kosovu i Metohiji, o tome kako ja zamišljam to rešenje - rekao je Nikolić novinarima, nakon sastanka.

Navodeći da još nije oblikovan dokument koji će biti predstavljen premijeru Srbije i javnosti, Nikolić je rekao da je tokom sastanka sa patrijarhom Irinejom izneo "neka svoja razmišljanja i da on i Sinod slično misle "kako bi to trebalo da izgleda do kraja".

On je rekao da će o ovom dokumentu blisko i intenzivno dogovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem zato što takav dokument zahteva opštu saglasnost, ili bar saglasnost parlamenta za ono što Vlada u ime predsednika Srbije bude predložila, preneli su beogradski mediji.

- To nije dokument na kojem bismo se prepirali, to je dokument na kojem moraju da se pronađu rešenja iza kojih će stati Vlada kao organ koji to treba da provede i koji pregovara u Briselu - istakao je Nikolić, koji je pozvao na strpljenje.

On je naveo da prvo treba da prođe sastanak Beograda i Prištine u Briselu, predviđen za 9. februar, "u pokušaju da se nastavi tamo gde se stalo poodavno".

- Čini mi se da smo za to vreme svi imali vremena da razmislimo o onome šta se dešava i onome šta nas čeka i da shvatimo da, po meni, odugovlačenje i gubljenje vremena nikako ne ide na račun Srbije - rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je sa patrijarhom Irinejom razgovarao i o problemima Crkve, o njenom odnosu prema državnim organima, uključujući pitanje vraćanja imovine, te dodao da Crkva ima pravo da bude informisana o tome šta se dešava u vezi sa Kosovom i Metohijom.

- Mislim da je potreba da se češće sastajemo sada veoma izražena u vreme ili u godini kada ćemo možda biti na velikim iskušenjima i rešavati velika srpska pitanja - rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.01.2015. 16:09
Далеко било спали смо на то да јеретик Иринеј и изд.јник Николић одлучују о судбини Косова и Метохије!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online