Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.11.2015.
04:00
J. L. Petković - Vesti A

Poraz države i vladavine prava

Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije i forenzički računovođa, fizički je napadnuta u subotu. Nju su u haustoru zgrade u kojoj živi u Beogradu sačekala dva napadača i naneli joj povrede glave i lica.

mc. rs
Fizički napadnuta članica Saveta za borbu protiv korupcije

Istraga prioritet


Udruženje novinara Srbije traži da policija upozna javnost sa onim što je preduzela. UNS predlaže i da istraga napada na člana i saradnika Saveta dobije prioritet kako bi napadači i nalogodavci što pre bili otkriveni i kažnjeni.

Ona je za Televiziju N1 izjavila kako je ranije primetila da je prate nepoznate osobe, o čemu je obavestila Službu za borbu protiv organizovanog kriminala i specijalnog tužioca. Miroslava Milenović navodi da nije dobila nikakvu informaciju o istrazi, a da ovaj napad nije prijavila policiji, jer "više nema poverenja".

Ona smatra da je napad na nju povezan s objavljivanjem predstojećeg izveštaja Saveta o vlasništvu i finansiranju medija.

Na izveštaju o medijima radio je i Ivan Ninić, izvršni direktor Centra za vladavinu prava, koji je napadnut pre tri meseca. On za "Vesti" kaže da je Milenkovićeva "trn u oku mnogima zbog beskompromisnog i profesionalnog pristupa istraživanju pranja novca, forenzičkog računovodstva i borbe protiv korupcije".

- Miroslava Milenković dala je značajan doprinos u mnogim finansijskim istragama i predmetima Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i radu Saveta za borbu protiv korupcije. Proširila je spisak od 24 sporne privatizacija i otvorila nove slučajeve od 2012. do danas. Ko god da stoji iza napada na nju, ovo je veliki poraz države i vladavine prava. Miroslavu država nije zaštitila iako je blagovremeno nadležnima ukazala da njeno kretanje prate dva nepoznata lica. Ovo može biti samo opomena i poruka kako će proći sledeći put - kaže Ninić.

Zaštitnik građana Saša Janković osudio je napad na Milenkovićevu i ocenio da se takvim postupcima poručuje ljudima koji se suprotstavljaju kriminalu i korupciji da treba da se plaše za svoj posao i život.

Skandalozno i problematično


Pokret Dosta je bilo - Saša Radulović ocenio je da je ovo preteća poruka svima koji se bave istragom korupcije, dok Demokratska stranka Srbije traži i otkrivanje pozadine napada. Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke, ističe da je "teško je odlučiti da šta u ovom skandaloznom događaju najproblematičnije":
- Da li činjenica da je Milenovićeva prijavila pretnje, a da odgovora nije bilo, ili pak to što smatra da je uzrok napada na nju izveštaj o korupciji u medijima - kazao je Pajtić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online