Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 06.12.2015.
09:32
alo.rs A

Gašić: Srpska Vojska je jača od Hrvatske

Jedno svetsko istraživanje nedavno je pokazalo da je Hrvatska vojno jača od Srbije, a komšije se naoružavaju balističkim raketama.

Tanjug
Samo Rumunija ima jaču vojsku u celom regionu: Bratislav Gašić

- Istraživanja, kao što sami znate, jesu posebna priča. O nelogičnostima u samom istraživanju i faktičkim neslaganjima nema svrhe polemisati. Kako to da imamo više i vojnika i naoružanja, a da istraživanje pokazuju da su oni jači! Činjenica jeste da je Srbija druga vojna sila u celom regionu. Ispred nas je samo dvadesetomilionska Rumunija, jedina zemlja u okruženju s kojom u istoriji nismo ratovali - odgovara na tvrdnju ministar odbrane, Bratsilav Gašić.

Kada je reč o novom naoružanju vojski Hrvatske i Srbije, Gašić ističe da ga komšije ne zanimaju, a da je Srija uradila mnogo na poboljšanju stanja u našoj Vojsci.

- Ne bih da komentarišem "novo“ naoružanje Hrvatske. To vojni eksperti jako dobro znaju. A mi smo tokom godine modernizovali i remontovali veliki broj sredstava naoružanja i vojne opreme. Vlada je opredelila dodatna sredstva od 600 miliona dinara za nabavku rezervnih delova, remont i produžetak veka upotrebe aviona "mig 29“ i "mig 21“. Vojsku smo opremili s više od 20 novih sredstava naoružanja i vojne opreme. Nabavili smo nove kamione, nove vučne vozove, uniforme, čizme, a početkom sledeće godine očekujemo isporuku dva višenamenska helikoptera "mi 17V5“ - dodaje Gašić

Osvrćuči se na frormiranje štaba za zaštitu premijera Srbije, Gašić ističe da je zog opšte situacije stepen bezbednosti podignut na viši nivo.

- Štab u smislu tima koji, osim ostalih, sačinjavaju ljudi iz VBA, VOA, vojne policije i jedinice specijalne namene "Kobre“, postoji odranije i oni redovno procenjuju stepen rizika, pretnji i ugroženosti štićenih ličnosti, pa tako i premijera. Činjenica jeste da je zbog opšte situacije stepen bezbednosti dignut na viši nivo. S obzirom na to da su u obezbeđenju pripadnici posebnih službi i elitnih jedinica Vojske Srbije, sposobni su i spremni da u svakom trenutku zaštite premijera i druge ličnosti za čiju su bezbednost zaduženi. Njihova dužnost je i zaštita od svakog i svačijeg snajpera - kaže ministar odbrane.

Na ulazak Crne Gore u NATO Srbija se neće osvrtati jer je to pitanje unutrašnjih svari Podgorice.

- Nemamo ništa protiv toga jer je to njihov izbor. Apsolutno se u to ne mešamo. Uostalom, mi smo neutralni, a u Partnerstvu za mir imamo široku lepezu saradnje s NATO, u kojoj za nas ima dovoljno prostora za dalju saradnju. Ali, nama naš izbor omogućava i saradnju s Rusijom, Kinom i više od 60 zemalja u svetu. I generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je prilikom nedavne posete Srbiji istakao da su odnosi sa Srbijom nikad bolji, da je saradnja Vojske Srbije i Kfora odlična, a sve to omogućilo je potpunu relaksaciju vazdušne zone bezbenosti, uspostavljenu 1999. godine - rekao je Gašić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.12.2015. 12:25
Neznam sta toliko srpski neprijatelja na ovom sajtu traze?Ispoljavaju mrznju na ovom sajtu sve sto je srpsko a postuju svaki dan nesto na ovom sajtu??!!Ne razumem logiku??Dosadni ste ko proliv.
Nedelja 06.12.2015. 12:26
Sto se tice Gasija njega je postavio Musliju da rasturi srpsku Vojsku!!Ali nece vam to proci.....
Nedelja 06.12.2015. 12:35
Koji idiot ovaj ministar
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online