Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 04.05.2016.
03:00
D. Dekić - Vesti A

Toma zabrinut za pobednike

Javno postavljena pitanja Pokreta Dveri predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću zašto se nije oglasio ni nedelju dana posle izbora i krađe glasova, i ima li uopšte Srbija predsednika, konačno su podstakla šefa države da se obrati naciji.

Tanjug
Saučesnici i sapatnici: Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić

Nikolić je zatražio da se Republičkoj izbornoj komisiji omogući zakonit i nezavisan rad, a medije je pozvao da ne učestvuju u kampanji protiv pobednika izbora. Kako je akcentirao RTS, u polemiku se uključilo Nezavisno udruženje novinara optuživši Nikolića da vrši pritisak na srpski i pokrajinski javni servis.

Dveri su zapitale da li je predsednik ćutanjem i nečinjenjem postao saučesnik izbornih prevara.

- Mora li Nikolić da ćuti zbog podrške naprednjacima - pitaju i ističu da je on ovim pokazao da "nije predsednik svih građana Srbije".

Nikolić uzvraća da ni na koji način ne učestvuje u izborima i da je prozvan bez ikakvog razloga, iako svoj stav nikada nije krio. Kako je naveo, izuzetan izborni rezultat SNS-a vidi kao potvrdu napornog i istrajnog rada zarad dobrobit Srbije i njenih građana, akcentirajući da Srbija ne odustaje od EU puta, ali ne po cenu raskida odnosa sa Rusijom ili priznavanja nezavisnosti takozvane države Kosovo.

- Medije pozivam da odustanu od učestvovanja u kampanji protiv pobednika na izborima, a mislim da je to nedopustivo za Javni servis Srbije koji prednjači u tome - rekao je Nikolić.

Ovakvim stavom predsednik, prema oceni Nezavisnog udruženja novinara "vrši direktan i nedopustiv pritisak na RTS i Radio-televiziju Vojvodine".

- Uređivačka politika RTS-a i RTV-a treba i mora da bude podložna preispitivanju i ocenjivanju, ali tek nakon sveobuhvatne analize izveštavanja u izbornom periodu - kaže se u saopštenju NUNS-a, i ističe da Nikolić ovakvim stavovima, očigledno utemeljenim samo na ličnoj proceni, nanosi ogromnu štetu Javnom servisu i podriva nezavisnost i samostalnost RTS-a i RTV-a.

Nemanja u nevolji

Član radnog tela u RIK-u i Pokrajinskoj izbornoj komisiji Nemanja Nenadović tvrdi da je pod pritiskom aktivista SNS-a i da je napadnut u porodičnoj kući u Sremskim Karlovcima. Lokalni odbor SNS-a je to negirao i pozvao nadležne da hitno indentifikuju počinioce navodnih napada. Nenadović kaže da trpi pritiske SNS-a zato što su njegov otac i on podržali listu grupe građana Milenko Filipović.



 

POVEZANE VESTI

Sreda 04.05.2016. 08:53
Da je predsednik bio bi zabrinut za narod a ne za "pobednike izbora". SNS je zlo Srbije .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online