Sreda 12. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 02.11.2016.
12:11
Tanjug A

Kako je to Vulin prozvao Skota?

Ministar za rad Aleksandar Vulin doveo je u vezu bezbednosnu pretnju, u vezi sa otkrićem oružja kod porodične kuće premijera Srbije, sa Ambasadom SAD u Srbiji. Ali, Vulin je istakao da ne veruje da iza toga stoji američka država.

Tanjug
On kad kaže - briljira: Aleksandar Vulin

Prema njegovim rečima, slučaj Jajinci nije počeo u Jajincima i ne dešava se sada, već je počeo izborne noći.

- Izneću nešto što nije stav Vlade Srbije, niti sam imao priliku da razmenim mišljenja sa premijerom, ali pred Srbiju treba izneti istinu i izložiti činjenice. Slučaj Jajinci je počeo izborne noći, kad je došlo do upada u Republičku izbornu komisiju svih partija, pokušaja da se izmene izborni rezultati i njihov odlazak kod američkog amabsadora Kajla Skota - rekao je Vulin gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS.

On je naveo da je američki ambasador prethodno šest godina boravio u Moskvi i da odlično zna pravila diplomatije - u izbornoj noći ne prima vlast, ne prima ni opoziciju, ne meša se u to.

- I odmah sutradan Savamala počinje da bude glavna priča, govore i pišu kako će se režim ugušiti u krvi... Imate službenike američke Ambasade koji idu na te proteste da čuju... a onda ga naše službe snime kako duva u pištaljku i kako aktivno učestvuje u tome - naveo je Vulin.

Kako je dodao, svaki put kad Srbija želi da postane čvršća, stabilnija, onda neko na protestima opozicije kaže:

- Sve je u redu, tu je velika sila koja će srušiti ovu vlast, ponovo će odlučivati ambasadori - rekao je Vulin, dodajući da baš tada stiže pitanje Vučiću da li će da prizna genocid u Srebrenici.

On podseća da je premijer u Gradiški u govoru rekao da se neće ponoviti Oluja, a da kao odgovor na to američki amabsador sedi na jahti i slika se sa Lidijom Udovički, sa ženom koja je htela da kriminalizuje premijera...

- Kada krenu pritisci, Trepča, imate hvatanje srpskog policajca koji odaje tajne, špijuni pokušavaju da vladaju, a Vučić čini tu ključnu grešku koju mu ne praštaju - kaže da neće dopustiti da špijuni vršljaju, kaže ko su i odakle su... i odmah imate američke marince koji nose majice helouvin - rekao je on.

On ističe da ne želi da veruje da iza ovoga stoji američka država, ali da mora da skrene pažnju na ponašanje službenika te iste države i nepoštovanje koje se pokazuje prema ovoj zemlji.

- Onda imate da prvaci opozicije, tu mislim na DS, okupljaju po kafanama penzionisane generale i to one koji nisu uspeli da nas uvedu u NATO. Neki od njih su bili vojni atašei u Vašingtonu, pa govore kako će najpre da obore Stefanovića i Vulina, a onda će doći do Vučića....

Govoreći o slučaju pronađenog oružja on je još rekao:

- Ali jedno je sigurno. Jednog Vučića su hteli da ubiju, da li Andreja ili Aleksandra, ali jednog su hteli da ubiju. Ne verujem u slučajnosti da se 97 ubica nađe na prostoru gde se nađe zolja, granate, municija i sve se to nađe na najidealnijem mogućem mestu, gde ljudi prolaze i ne mogu da se odbrane - rekao je Vulin.

POVEZANE VESTI

Petak 04.11.2016. 22:15
Пуна подршка за садржај изјаве, па долазила и од Вулина, кад се други већ устежу! Апсолутно ништа спорно, неумерено, неистинито није исказао! У основи ваљане дипломатије између осталог је и мера реципроцитета која увелико недостаје нашој дипломатији и овакви искази су најмање очекивано ако се зна шта се зна... Залагање за поштовање државе у овом случају не иде на штету државе.
Petak 04.11.2016. 22:15
Цjењени минист. Вулин је рекао и нешто експлицитније: „Случај Јајинци је почео у изборној ноћи, кад је дошло до упада у Републичку изборну комисију састaвљ.. од свих партија. Покушано је да се измене изборни резултати тражећи уплив америчког амабсадора Кајла Скота !? И одмах сутрадан Савамала почиње да буде главна прича - говоре и пишу како ће се режим угушити у крви... Имате службенике америчке амбасаде који иду на те протесте да чују... а онда наше службе сниме (једнога) како дува у пиштаљку (!?) и како активно учествује у томе” „Онда имате да прваци опозиције, ту мислим на ДС, окупљају по кафанама пензионисане генерале и то оне* који нису успели да нас уведу у НАТО(!?) Неки од њих су били војни аташеи у Вашингтону, па говоре како ће најпре да оборе Стефановића и Вулина а онда ће доћи до Вучића...!? "Sapijenti sat"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online