Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.01.2018.
12:02
Radio Goraždevac A

Odgovor Radio Goraždevca: Đurić potvrdio da je bilo zloupotreba

Povodom polemike oko (ne)emitovanja programa Radija Bravo iz Osojana, reagovao je i Radio Goraždevac, čije saopštenje prenosimo u celosti.

M. Karović
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

Ej Radoše, dobro veče! - započeo je intervju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji je trajao nešto više od minut za Radio Bravo iz Osojana, koji je nakon našeg pisanja 24.01. 2018. godine uključio predajnik i počeo da emituje muziku.

Panika koja je nastala nakon našeg pisanja, da Radio Bravo ne emituje program zapravo je strah da se ne otkrije da radio Bravo nema problema sa preživljavanjem, već da, i pored toga što je godinama signal ugašen dobijao ogromna sredstva, koja su objavljena na sajtu Vlade Kosova.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je u jednoipominutnom intervjuu za Radio Bravo, koji je nakon svih ovih naših vesti uključio predajnik, rekao da je radno mesto, koje je obećao predsednik Vučić, dogovoreno sa Ministarstvom za zajednice i povratak, a Bravo je uz saopštenje koje je kasnije objavio poslao i svoju dokumentaciju, pa je stvar postala jasna i dokumentovana.

Radio Bravo dobio je dvadeset hiljada evra u 2016. godini samo od Ministarstva za zajednice i povratak, a u 2015 nešto manje od deset, objavljeno je prošle godine na sajtu Vlade Kosva u listi subvencionisanih NVO.

Radio Bravo je po srpskom sistemu registrovan kao BRAVO PROEXPO na ime Radoš Repanović, na isto lice kao osnivač se u kosovskom sistemu vodi NVO PROEXPO u Osojanu.

Dok je prema priloženoj licenci za emitovanje na Kosovu Radio Bravo registrovan kao multietnička NVO Agrofokus, koju predstavlja Vesna Maliković, inače službenik u Opštinskoj kancelariji za zajednice po sistemu Republike Kosovo.

Prema priloženom dokumentu, koji je bio objavljen na sajtu Vlade Kosova a u međuvremenu sklonjen, od Ministarstva za zajednice i povratak u 2016. godini Proexpo je dobio 9.970 evra a Agrofokus 9.925 ukupno 19.895 evra i to samo od jedne institucije ili organa. Podaci za 2017. godinu još nisu objavljeni.

Ovolika suma za neemitovanje programa i nije baš mala da bi jedna lokalna stanica u Osojanu jedva preživljavala, kako su naveli u prvom saopštenju, čak je trostruko veća od onog sa čime raspolaže Radio Goraždevac.

Očigledno je nekima bitnije da se novac namenjen za informisanje zlouotrebljava i koristi za ne-informisanje a može i za povremeni rad, jednom u dve godine, što je na kraju još veći problem od onog na koji smo ukazivali.

Još jednom napominjemo da Radio Goraždevac nema ništa protiv politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer kao medij ima zadatak da objektivno informiše i ostvaruje javni interes, zbog toga je naš zadatak i da ukažemo na one koji se kriju iza te politike, zarad ličnog profita a na štetu javnog informisanja u Metohiji i na kraju samih građana. Sa ciljem da sve bude transparentno nastavljamo i dalje da istražujemo, zaključuje se u saopštenju Radio Goraždevca koje je potpisao glavni i odgovorni urednik Darko Dimitrijević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online