Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.03.2018.
15:24
blic.rs, Vestionline A

Biljana Srbjanović i Aida Ćorović zaratile, pljuštale uvrede

Društvena mreža Fejsbuk juče je "gorela" tokom svađe političarke Aide Ćorović i dramskog pisca Biljane Srbljanović, a povod za raspravu bio je Savet za kreativne industrije koji je osnovala predsednica Vlade Ana Brnabić.

youtube.com/Branka Knezevich
Biljana Srbljanović "oplela" po političarima

Ovo novoformirano telo broji više od deset članova, a Ćorovićevoj su "za oko zapali" Srbljanovićeva i Andrej Nosov, osnovač i direktor "Heartefakta".

- Jesu li stvarno Biljana S. i Andrej N. u tom nekom državanom telu za kreativne industrije i pro*eravnaje? Molim vas da dementujete ovu vest, dragi ljudi, jer sam već spremila kese sa g**nima - napisala je Ćorović na svom profilu.

Nakon ovoga, pokrenuta je "lavina" uvreda, psovki, razmena pogrdnih reči i vulgarnosti. "Ku**evita", "alkoholičarsko učitavanje", "sečenje arterija", "*ebi se", "**rem ti se" - samo su neke od njih...

Sve ovo moglo se pročitati na Ćorovićkinom profilu koja je, kako je navela, objavila poruku koju je dobila od Srbljanovićeve.

- Hej, Aida, a da me taguješ kad me nešto pitaš, a ne da me ogovaraš iza leđa, jer si onda mnogo hrabra i ku**evita. Dakle, nisam članica vladinog tela, jer vladino telo ne postoji. Postoji savet Ane Brnabić, i tu jesam članica za oblast pozorišta i izvođačke umetnosti, za koju sam ekspert, barem mnogo ozbiljniji nego ti za svoju oblast, ma šta ona bila - napisala je Srbljanović.

- Ako ćemo oko toga da impliciraš da sam nešto plaćena, Aida, to je bezobrazno i mnogo ružno, to tvoje alkoholičarsko učitavanje sopstvenih motiva zbog kojih si preletala od stranke do stranke, a sve pljujući Peščanik jer ti diraju Borisa Tadića kod koga si bila na sinekuri, sve pravdajuči ponizavanje Srebrenice i poziva na rat sa Kosovom, a da si pre toga sekla svaku arteriju na Čedu (Čedomira Jovanovića), dok tu nisi izvukla materijalnu i ličnu korist, pa se najedila i pošla dalje u poteru za finansiranje rakije i bekrije - navela je ona i nastavila:

- Mislim da ti ovako direktno kažem: je*i se ti malo sa svojim uvredama iza leđa, sa onim što pišeš u privatnim prepiskama, sa onim čime se protiviš građanskoj Srbiji, a u ime sinekure Demokratske stranke, pa kad preveslaš kod (Saše) Jankovića i tamo ne dobiješ ono što si računala, onda nastavljaš da veslaš dalje, a optužuješ mene, kojoj nemaš šta da pronađeš, osim da mi se iskreno i otvorenih usta diviš, za ono što sama ti radiš. Se**m ti se u Tadića, što je doveo (Aleksandra) Vučića, s**em ti se u obe te vlasti, s**em ti se u tvoje privilegije i tvoje preveslavanje, s**em ti se u tvoju nezahvalnost što sam te branila kada niko nije, s**em ti se u tvoje nepoštenje da pljuješ "Peščanik" i blokiraš da dobiju nagradu, a ližeš se sa onima koji misle da su za Nobela za mir što čitaju taj isti "Peščanik" i tvituju o tome, s**em ti se na tvoj integritet, političku misao, na sve partije u kojima si bila, na sve plate koje si tom prilikom naprimala i na tvoje zanimanje, koje ne znam šta je, kao i na izbor pića koje te hrabrom čini - napisala je Srbljanović i zaključila:

- Aj sad zdravo, Aida i da ne zaboravim: **rem ti se i u tebe.

Ovakav odgovor, očekivano, izazvao je brojne komentare, a u raspravu se uključila i Ćorović, koja je i odgovorila Srbljanovićevoj, pominjući "drogiranje", "naci prošlost"...

- Marijana Panić, puno ti hvala sto si obijavila prepisku, tako će moji FB prijatelji moći da vide i moju prozivku i njen odgovor, a onda i moj odgovor njoj... Ona je javna ličnost koja se dugi niz godina eksponirala i etablirala kao protivnik anticivilizacijskih i nedemokratskih ponašanja vlasti i odjednom je, naizgled, iz čista mira, "legla u krevet" sa istim tim ljudima - piše u Ćorovićkinom komentaru.

Dalje, Ćorović je navela i da Srbljanović nije "prozivala za drogiranje, političke pripadnosti, naci prošlost i drugovanje sa bračnim parom Bjelica-Pajkić"...

- Ja sam joj dala ogledalao, a ona je pokazala svoju suštinu - napisala je Ćorović.

Inače, Fejsbuk profil Biljane Srbljanović danas nije aktivan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online