Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.10.2018.
00:38
J. Arsenović - Vesti A

Sapunica bez kraja

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se on tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene. Najnovija odluka Apelacionog suda ponovo je vratila ceo slučaj na početak, a javnost podsetila na to da i dve i po godine od ubistva pevačice Grand produkcije nije otkriveno ko je počinilac monstruozne likvidacije mlade žene koja bi ovog leta napunila 35 godina.

N. Đurović
Zasad tanki dokazi: Zoran Marjanović posle puštanja iz pritvora

Optužnica je sada ponovo vraćena prvostepenom sudu na odlučivanje.

- Po oceni Apelacionog suda, prvostepeno rešenje o potvrđivanju optužnice doneto je uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka, jer su razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno nejasne i u znatnoj meri protivrečne. Zbog toga se činjenični i pravni zaključci prvostepenog suda za sada ne mogu ispitati, pa se ukidanje pokazalo kao nužno - objasnila je Mirjana Piljić, portparol Apelacionog suda.

Ona insistira na tome da nije reč o ukidanju optužnice protiv Marjanovića, već ukidanje rešenja suda kojim je ta optužnica potvrđena.

I bez ovih pravnih finesa javnost ne može da se otme utisku da je ubistvo pevačice protekle dve i po godine bilo zloupotrebljavano. Često se nije poštovala pretpostavka nevinosti, ali je istovremeno i sam Marjanović davao povoda da mu se olako nakači etiketa o hladnom i promišljenom, pa samim tim, i sumnjivom udovcu. Njegovo učešće u rijalitiju Zadruga, i to samo posle godinu dana od ubistva supruge, osudio je čak i njegov branilac.

U Zadrugu da bi oprao ime

Zoran Marjanović je u septembru prošle godine ušao u rijaliti Zadruga, a učešće je objasnio potrebom da ga javnost upozna na pravi način, jer su mnogi na njega ukazivali kao na potencijalnog ubicu i pripadnika sekte. Već posle nekoliko dana morao je da napusti rijaliti zbog namere socijalne službe da se njegovoj i Jeleninoj ćerki Jani odredi privremeni staratelji. Devojčica je za vreme očevog boravka u šou bila sa Zoranovim roditeljima. Odmah posle izlaska iz Zadruge Zoran je i priveden pod sumnjom da je ubio suprugu, a njegovo hapšenje je prethodno najavio urednik TV Hepi Milomir Marić.

- Moram da se saglasim sa ljudima koji misle da je Zoranovo ponašanje posle ubistva bilo neprimereno. Pojavljivanje u medijima, to je stvar opšte kulture i ja u to ne ulazim. Ali to ne ukazuje da on ima veze sa ubistvom! Policija ga je posle 48 sati i poligrafskog ispitivanja pustila, onda ga troje sudija Apelacionog suda pusti iz pritvora, uprkos medijskom linču. To je samo potvrda da i ovi ljudi vide da nema dokaza - poručio je advokat Veljko Delibašić, Marjanovićev branilac, gostujući na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

I dok Zoranov branilac smatra da "nema dovoljno materijala da se uopšte uđe u sudnicu", podatak da je suprug ubijene pevačice uhapšen u septembru 2017, dakle godinu i pet meseci posle ubistva, teatralno odmah nakon napuštanja rijalitija, da je u pritvoru proveo devet meseci, a potom u junu ove godine pušten da se brani sa slobode, samo dodatno pojačava sliku o loše vođenoj istrazi i zloupotrebi celog slučaja čije su obrte unapred najavljivali tabloidni mediji, neretko odvlačeći pažnju sa događaja koji imaju širi društveni značaj.

"Ubijanje" tuge"

Ubrzo posle Jelenine smrti, Zoran se upustio u dopisivanje sa medicinskom sestrom iz Beča Radom Matić koju lično nije poznavao. Kada je sadržaj SMS poruka, među kojima je bilo i otvorenih aluzija na seks, dospeo u javnost, on je prvo negirao, da bi potom na sudu potvrdio njihovu autentičnost. Njegovo objašnjenje da je samo 34 dana od suprugine smrti flertovao sa nepoznatom ženom da bi "ubio vreme " i "ublažio bol" za javnost nije bila uverljiva.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online