Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 17.12.2011.
15:36
Alo A

I Etiopljani zovu Otpor u pomoć

Srđa Popović - profesionalni revolucionar, izgleda da ćeove zime morati da priprema još jedno rušenje režima. Ovaj put u Etiopji. Naime, u naslovu teksta jednog arapskog blogera koji se bavi trenutnom situacijom u Etiopiji stoji: "Može li ovaj čovek pomoći u zbacivanju etiopljanskog diktatora sa vlasti?", dok se ispod nalazi fotografija Srđe Popovića.

Srđa Popović uzor rušiteljima režima širom sveta

U samom tekstu se navodi da su sve arapske revolucije započinjale svoj put iz Beograda i da ih je upravo Popović učio taktikama mirnog protesta i čekanja pravog trenutka za konačni udarac diktatorskom režimu.

Ipak, tvrdnje da će se Centar za primenjenu nenasilnu akciju, na čijem čelu se nalazi srpski aktivista, umešati i u svrgavanju diktatora u Etiopiji, zasad su na nivou spekulacije.

Pročitajte još:

 

"CANVAS nije imao dosad nikakvih kontakata sa grupama iz Etiopije. Međutim, što se tiče afričkog kontinenta, od 2004. godine sreli smo se sa ljudima iz Zimbabvea, Sijera Leonea, Gvineje i Nigerije, ali još ne i iz Etiopije", rekao je Popović za "Alo!".

On objašnjava i da je ovo već drugi slučaj u kom se u subsaharskoj Africi pojavljuje "Otpor" kao inspiracija, i to bez njegovog saznanja.

"Očigledno da pesnica i 'Otpor' insipirišu mnoge ljude širom planete, bez potrebe da se oni nekad i sretnu sa Srbima. Verovatno je to zbog filma 'Bringing down the dictator', o srpskoj revoluciji, koji je preveden na 16 svetskih jezika", objašnjava bivši otporaš.

Subota 17.12.2011. 16:31
Pa ako ste ludi da vam dovede ovakvu vlast u sluzbi njegovih NATO gazdi, slobodno ga zovite. Ali prethodno trebalo bi da gazde ove dzukele imaju interesa. Sudeci po tome da Etiopija bukvalno gladuje, a i nema puno toga da se pljacka izgleda da ce vas "demokratija" zaobici. Nadam se da ce ga nahvatati neki "diktator" i naplatiti sve ono sto je ucinio nazao narodu u mnogim zemljama za racun svojih NATO gazdi. Obicna placenicka stoka i antisrbin.
Subota 17.12.2011. 22:30
Etiopljani ! Zvace uskoro i EUROPLJANI
Nedelja 18.12.2011. 15:15
DA LI SRDJA KAO PROFESIONALNI revolucionar spada u profesionane dzelate ?.KAKO on moze da nesto procenjuje da li je ispravno ili ne? GDE JE BIO U titovo doba da njega pripremi i srusi ? To bi bio izazov!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online