Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 17.03.2014.
09:44
Beta A

Obama zapretio Putinu zbog Krima

Američki predsednik Barak Obama rekao je u telefonskom razgovoru ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je Rusija ugrozila suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine zbog čega su SAD i evropski partneri spremni da Rusiji "nametnu dodatne troškove" zbog njenog delovanja, saopštila je u nedelju Bela kuća.

Zahladneli odnosi: Vladimir Putin i Barak Obama, predsednici Rusije i SAD
 

Kremlj je prethodno saopštio da su se Obama i Putin u telefonskom razgovoru dogovorili da zajedno pokušaju da stabilizuju situaciju u Ukrajini. Bela kuća je međutim saopštila da je Obama poručio da SAD i međunarodna zajednica nikada neće priznati referendum na Krimu koji, kako se navodi, "krši ukrajinski ustav" i koji je "održan pod prinudom ruske vojne intervencije".

Pročitajte još:

* Keri Lavrovu: Povucite se iz Ukrajine!

"On je naglasio da su ruske akcije prekršile suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, i da smo, u koordinaciji s našim evropskim partnerima, spremni da nametnemo dodatne troškove Rusiji zbog njenog delovanja", navodi se u saopštenju.

Obama je, dodaje se, naglasio da postoji "jasan put za rešenje te krize - diplomatski, na način koji odgovara i intersima Rusije i naroda Ukrajine". Američki predsednik je rekao da ukrajinska vlada nastavlja da preduzima korake za popuštanje krize, posebno pripremom za izbore na proleće i ustavnih reformi. On je zatražio podršku Rusije za hitno razmeštanje međunarodnih posmatrač a za sprečavanje nasilja u Ukrajini.

Obama je naveo i da nema diplomatskog rešenja krize dok ruske vojne snage nastavljaju upade u ukrajinsku teritoriju.  Dodao je da je državni sekretar Džon Keri i dalje spreman da sarađuje s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom i
ukrajinskom vladom u traganju za diplomatskim rešenjem krize.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.03.2014. 09:55
Vec odavno bi Ameri sprzili Rusiju, da se ne plase poteza Moskve koji bi usledili.
Ponedeljak 17.03.2014. 09:56
Preti?????Medjedu s resetom??.Nije Rusija mala Srbija pa da joj preta i bombarduju RUSIJA JE BRE SILA. Zivela Rusija i njen predsednik Vladimir Putin.
Ponedeljak 17.03.2014. 10:15
Arogancija SAD. Sta je sa njihovim krsenjem medjunarodnog prava i Povelje UN, suvereniteta drugih drazva u svetu koje su SAD prekrsila, prekrojila, bombardovala, izvrsila zlocine...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online