Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Ponedeljak 17.03.2014.
18:24 >> 21:25h
Alo A

Rat u najavi: Ukrajinci ne daju Krim Rusima

Ukrajinsko vođstvo, koje je na vlast došlo državnim udarom prošlog meseca, navodno je spremno za oružani sukob s ruskom vojskom na Krimu, piše vodeći kijevski dnevnik na engleskom jeziku Kijev post.

Ukrajinci neće da povlače vojnike kojih ima na Krimu
 

Dnevnik navodi da su vlasti iz Kijeva svoje vojnike, koji se još uvek nalaze u nekolicini vojnih baza na području Krima, pozvale da se pripreme za rat.


- Krim je bio, jeste i biće naša teritorija - citirao je dnevnik ukrajinskog ministra odbrane Igora Tenjuha, koji je to rekao u ponedeljak Ukrajinskom kriznom medijskom centru.


Na pitanje hoće li se ukrajinske snage boriti kako bi odbranile Krim, Tenjuh je odgovorio: "Oružane će snage izvršavati svoje zadatke", a kasnije je dodao i da će snage na Krimu ostati sve dok ne obave i poslednji zadatak.

Vladimir Putin

Pročitajte još:

* U inat svima Putin priznao Krim

* Krim i otvaranje Pandorine kutije

* Hrvat razbesneo Ruse zbog Krima

* Krim proglasio nezavisnost i traži pripajanje Rusiji! Mobilizacija Ukrajinaca


Nekadašnji bokserski šampion Vitalij Kličko, čija je stranka UDAR deo trenutne vladajuće koalicije u Ukrajini, objavio je da ukrajinski vojnici nemaju nameru da napuste svoje krimske baze ni posle 21. marta, što je datum do kojeg su Rusi obećali sve kasarne radi neometanog odlaska Ukrajinaca držati deblokirane. Sporazum o deblokadi potpisali su u nedelju ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine i Rusije i do sada nije bilo njegovog kršenja.

Parlament Krima promenio ime

Vrhovni savet Autonomne Republike Krim danas je preimenovan u Državni savet Republike Krim, saopšteno je iz parlamenta te Republike. Odluka o promeni imena ovog tela donesena je na vanrednoj sednici 100-članog Državnog saveta. Ukupno je 85 poslanika podržalo odluku o preimenovanju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.03.2014. 19:06
Nisu Rusi dzabe ratovali protiv francuza engleza i turke,da bi se lako odrekli Krima,previse krvi je palo za ovu zemlju.Krim je vracen tamo gde je pripadao.Kao sto ce se Kosovo vratiti tamo gde pripada.
Ponedeljak 17.03.2014. 18:36
Demokrate protiv demokrata ratuju; onda Mojsijeva zmija proguta faraonove zmije.
Ponedeljak 17.03.2014. 20:14
Protiv Rusa mogu da se bore samo paravojne formacije ukrajinskih neonacista i nekolicina pripadnika regularne vojske. Oficirski kadar nije ni najmanje odusevljen idejom da izgine u neravnopravnom sukobu sa dojucerasnjim kolegama iz Crvene Armije. To ameri hoce opet da provjere borbenu gotovost Ruske armije, kao i 2008. kad je 5 godina pripremana Gruzijska vojska bukvalno nestala za 4 dana. Pa da se ovi pacovi iz nato-a klade koliko dana sukoba ce postojati Ukrajinska vojska. Bacuske, samo pametno, kao i do sada. Ruski vojnik je intelektualna gromada za nato generala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online