Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.02.2015.
10:39
Z. Mirković - Vesti A

Srpski Pink panter dolijao sa plenom

Srpski državljanin Miloš J. (35) uhapšen je u Beču zbog sumnje da pripada međunarodnoj razbojničkoj bandi Pink panter koja je prošlog meseca u švajcarskom Montreu opljačkala zlataru iz koje je ukradeno 18 skupocenih satova i veća količina nakita. Zajedno sa Srbinom uhapšena su i trojica Izraelaca, od kojih jedan živi u Beču, a preostala dvojica u Belgiji.

Reuters/A.S.
Prilikom hapšenja kod bande su pronađeni nakit i satovi vredni pola miliona evra

Miloš J. i njegovi saučesnici uhapšeni su hotelu u Beču, a prilikom pretresa policija je kod njih našla nakit i satove ukupne vrednosti 500.000 evra, kao i još 57.000 evra u gotovini.

Saradnja policija

Austrijska policija uhapsila je četvoricu osumnjičenih uz saradnju sa srpskom, nemačkom, švajcarskom i belgijskom policijom, a Ebner je delovanje Pink pantera opisao u samo nekoliko reči:
- Oni su brzi i profesionalni!

- Ovo je prvi put da smo uspeli da u Austriji uđemo u trag operaciji preraspodele plena u okviru bande Pink panter i da smo identifikovali i uhapsili osumnjičene - rekao je novinarima Evald Ebner iz Uprave austrijske kriminalističke policije.

Prilikom hapšenja, policija je zaplenila skupocene satove ukradene prošlog meseca u Švajcarskoj, a među njima je bio i jedan vredan čak 53.000 evra. Policija je navela da je srpski državljanin Miloš J. doputovao iz Beograda u Beč na sastanak s ostalom trojicom pripadnika Pink pantera, kako bi obavili primopredaju novca i ukradenih satova.

I pored mnogobrojnih konferencija Interpola na temu Pink pantera i istraga širom sveta, policijama je dosad bilo potpuno nejasno šta se dešava s plenom, budući da se dosad vredni satovi i nakit nisu pojavljivali. Policija je polazila od pretpostavke da Pink panteri prodaju plen na crnom tržištu u Aziji i na arapskom prostoru, pa je zbog toga bilo veliko iznenađenje kad su ušli u trag koji je vodio u Beč!

- Srpski državljanin Miloš J. (35) je ukradenu robu iz Srbije prošvercovao u Beč da bi je preprodao, a policija ga je, na osnovu dojave, pratila od granice. Kada je nestao u jednom hotelu, inspektori su postali nervozni, ali je ubrzo utvrđeno da se nalazi u sobi na trećem spratu hotela - preneo je policijski pukovnik Robert Klug.

Policija je Miloša uhapsila po izlasku iz hotela sa 57.000 evra u torbi, a u hotelskoj sobi naišla je na trojicu Izraelaca koji su kod sebe imali 24 ručna sata i nakit ukupne vrednosti pola miliona evra

Pričali samo gluposti

Pukovnik Klug je precizirao da je uhapšeni Šaron J. nastanjen u Beču, dok Rubi D. i David E. žive u Belgiji. Klug je istakao i da uhapšeni nisu sarađivali s policijom, već su na saslušanju "iznosili samo gluposti".
- Osumnjičeni su sada u pritvoru i biće im suđeno zbog udruživanja u kriminalnu grupu, kao i zbog preprodaje kradene robe. Za ova dela predviđene su kazne do pet godina robije - rekao je Robert Klug.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online