Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 14.03.2015.
19:57
sputniknews.com A

"Evropski poslanici spekulišu o ubistvu Njemcova zarad svojih sebičnih interesa"

Usvajanje rezolucije o ubistvu Borisa Nemcova od strane Evropskog parlamenta 12. marta Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je "vrhuncem cinizma" i istaklo da evropski poslanici spekulišu o tragičnoj smrti političara zarad svojih "sebičnih" interesa.

Reuters
Evropski parlament koristi ubistvo Njemcova u političke svrhe smatra Lukaševič

Evropski parlament je na plenarnom zasedanju u Strazburu doneo rezoluciju u kojoj je pozvao na nezavisnu međunarodnu istragu ubistva Borisa Nemcova. Evropski parlamentarci su, takođe, ukazali i da je "ovo ubistvo — jedno među sve većim brojem nerazjašnjenih politički motivisanih zločina i sumnjivih smrtnih slučajeva koji se dešavaju u Rusiji od 1998. godine“.

Evropski parlament svojom rezolucijom o Rusiji devalvira svoj značaj i ometa pokušaje povratka na normalno stanje u Evropi, kaže se u komentaru zvaničnog predstavnika MIP Rusije Aleksandra Lukaševiča.

U ruskom Ministarstvu inostranih poslova su to što poslanici „ne prezaju ni od spekulacija o tragičnoj smrti čoveka u sebične političke svrhe“ nazvali "vrhuncem cinizma“.

- Evropski parlament ovakvom vrstom rezolucije ne samo da devalvira svoj značaj, već direktno nanosi štetu pokušajima da se normalizuje situacija u Evropi. Ko ima koristi od toga — lako je pogoditi“, smatraju u MIP.

Osim poziva na međunarodnu istragu o ubistvu Nemcova, evropski parlamentarci su u rezoluciji izrazili i „zabrinutost, što je bilo navedeno i u predhodnim rezolucijama, odbijanjem ruskih vlasti da sarađuju sa nezavisnom i međunarodnom istragom o padu (u Ukrajini) aviona (linije) MN-17“ i nizu drugih krivičnih dela.

U vezi s tim, Lukaševič je naveo da "samo bolesna mašta može da nađe vezu između potpuno različitih događaja u istom džaku, kakvu su predložili u Strazburu“.

On je obratio pažnju na tačke rezolucije o istrazi pada „boinga. MIP je naglasio da je upravo Rusija bila "prva i u suštini jedina zemlja koja je odmah i javno predala sve podatke koje je posedovala o toj katastrofi“.

- Savetujemo evropskim parlamentarcima da usmere svoju nepresušnu energiju na zemlje koje faktički ometaju proces istrage i dobiju od njih sve materijale, toliko potrebne za stvaranje potpune slike događaja - navodi se u komentaru Lukaševiča.

Subota 14.03.2015. 20:45
Изреке о цинизму : 1 . Циник је човек који се,кад намирише цвеће,осврће да види где је леш 2 . Многи славни и угледни људи слични су јајима : изван чиста и бела љуска,а изнутра мућак 3 . Ако желиш напредовати,сложи се 4 . Једина разлика између свеца и грешника је у томе да сваки светац има прошлост,а сваки грешник будућност 5 . Будимо захвални будалама.Да их није било,ми остали не бисмо успели 6 . Све што вам треба у животу је незнање и самоувереност;и успех је осигуран .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online