Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.04.2015.
17:11
Tanjug A

Panika: Dva aviona "Džermanvigsa" u jednom danu prinudno spušteni

Prvi avion nemačke aviokompanije "Džermanvigs" na letu od od Hanovera do Rima bio je prinuđen da neplanirano sleti u Veneciju pošto je jednoj putnici i članu posade iznenada pozlilo, dok je drugi na letu Keln-Venecija, preusmeren u Štutgart, pošto je posumnjano da letelica "Erbas A319" gubi gorivo, navela je kompanija u saopštenju.

Reuters
Nije bilo reči o hitnim situacijama, naveo "Džermanvings"

Incident se dogodio manje od dve sedmice pošto se avion iste aviokompanije srušio u francuskim Alpima.

Let "Džermanvingsa" 4U814, sa 123 putnika i pet članova posade, poleteo je jutros iz Kelna, ali su piloti ugasili jedan motor i usmerili avion ka Štutgartu, kada su primetili problem.

- To je uobičajena bezbednosna procedura. Nije reč o prinudnom sletanju, naveo je "Džermanvings" u saopštenju, preneo je Rojters.

Drugi avion na letu 03882 od Hanovera do Rima, preusmeren je na aerodrom "Marko Polo" u Veneciji, gde su se putnici iskrcali i rečeno im je da sačekaju u čekaonici za odlaske, izvestio je "Independent".

Italijanski list "Mesađero" preneo je izjavu Eugenija Bartolinija, profesora iz Rima, koji je rekao da je putnici koja je sedela u redu iza njega bila potrebna pomoć, zbog "straha od letenja" i "uznemirenosti".

- Kada je avion sleteo, kapetan nam je rekao preko mikrofona, na engleskom, da je jednom članu posade i putniku pozlilo, i da je zato odlučio da sleti na (aerodrom) "Marko Polo", rekao je Bartolini.

Lekari su ušli u avion i ukazali pomoć putnici koja je sedela iza profesora.

- Ona im je rekla da je uplašena, da je veoma uznemirena. Ne znam ništa o članu posade, jer su oni bili u kabini, dodao je Bartolini.

Iz "Džermanvingsa" su demantovali da je bilo reči o hitnoj situaciji, ali su potvrdili neplanirano sletanje u Veneciju.

- Dve osobe, putnik i član posade, imali su jaku mučninu i bila im je potrebna medicinska pomoć, navodi se u saopštenju kompanije.

Incidenti su se dogodili manje od dve sedmice pošto se avion "Džermanvingsa" srušio u francuskim Alpima, kada je poginulo svih 150 putnika i članova posade, a osumnjičen da je namerno oborio letelicu je kopilot Andreas Lubic.

Iz "Džermanvingsa" su demantovali da je bilo reči o hitnoj situaciji, ali su potvrdili neplanirano sletanje u Veneciju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online