Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
184
Subota 06.06.2015.
10:36
sputniknews.com A

"Ukrajinska kriza rezultat neprofesionalnih akcija Zapada"

"Ova kriza je namerno stvorena i rezultat je nestručnih radnji naših partnera" rekao je Putin u intervjuu za list "Korijere dela sera", uoči posete Italiji, dodajući da je situacija u toj zemlji za Rusiju "apsolutno neprihvatljiva".

Reuters
Rusija nije tražila krizu: Vladimir Putin

Zapad optužuje Rusiju da se meša u unutrašnje stvari Ukrajine i da podržava ustanike Donjeckog i Liganskog regiona, gde je Kijev pokrenuo vojne operacije u aprilu prošle godine. Sjedinjene Američke Države i Evropska unija su takođe kritikovale Moskvu zbog ujedinjenja sa Krimom, u martu 2014. godine.

Rusija je u više navrata demantovala ove navode, ukazujući na činjenicu da je 96 odsto građana Krima na referendumu izglasalo ponovno pripajanje Rusiji.

 - Želeo bih da još jednom da naglasim - ovo nije naš izbor, nismo mi to tražili. Jednostavno smo prinuđeni da odgovorimo na ono što se dešava - rekao je Putin.

Rusija se suočava sa nizom sankcija uvedenih od strane Zapada, a kao odgovor na te mere, Rusija je uvela jednogodišnju zabranu uvoza hrane iz zemalja koje su joj uvele sankcije.

Ukrajinski kriza je počela prošle godine kada su proevropske snage, uključujući i radikalne nacionaliste, uz podršku zapadnih sila, zbacile ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, nakon što je odbio da potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom.

Ruski predsednik je naglasio i da je nemoguće da se na istoku Ukrajine ponovi "krimski scenario", s obzirom da su građani Krima na referendumu izglasali pripajanje RF, dok se stanovnici regiona Donjecka i Luganska bore za nezavisnost.

- Krimski scenario ne odražava stav Rusije, već stav naroda koji tamo živi - rekao je Putin.

- Sve naše akcije… imale su za cilj, ne cepanje ovog dela ukrajinske teritorije, već da pruže priliku ljudima koji tamo žive da izraze svoje mišljenje o tome kako žele da žive - naglasio je ruski predsednik.

Ruski predsednik je podsetio i da, za razliku od građana Krima, stanovnici Donjecka i Luganska traže suverenitet, jer su odbili da priznaju novu vladu u Kijevu.

- Ako žele da te teritorije ostanu u sastavu Ukrajine, onda tim ljudima tamo treba dokazati da će njihovi životi biti bolji, udobniji i sigurniji u jedinstvenoj državi, kao i da će njihovoj deci moći da pruže bolju budućnost -istako je Putin.

Međutim, prema njegovim rečima, građane Luganska i Donjecka u bolji život u jedinstvenoj Ukrajini je nemoguće ubediti pomoću oružja.

- Ovakve stvari se mogu rešiti samo mirnim putem - naglasio je Putin.

POVEZANE VESTI

Subota 06.06.2015. 11:08
Neprihvatljivo je stanje koje su bolesni kolonijalisti uspostavili, posle 10 godina sankcija se osudise da bombarduju Srbiju, da joj otmu Svetu Metohiju, da nam postave Kolarabatorsku kvazi-vlast, koja iskljucivo radi od 5 oktobra do danas protiv Srba....protiv Nase Volje da vratimo Srbski Balkan pod Svoje.....Nama i celom Slobodoljubljivom Svetu trebaju Vodje ko Vladimir Putin....Ako hoce Russi da uzvrate zlocinackim krvopijama sa okupiranog zapada udarac, postavite nuklearnu bazu u Sabac !
Subota 06.06.2015. 11:13
Postavite S-400 oko Beograda...Posaljite Specnaz da se rese turskog-mila...Tenkove na arbaniju da nestadne siftariju....Ko se mesa nek dobije atomsku pecurku u sred berlina....zlocinacki vrazeni vatikan nek gori od Iskandera...london nek pogodi Hidrogenska Bomba....Paris nek se krcka uz otrovni miris....A fasington nek se topi od toplja i jarsa....Da im iskaraju kurrvinsku kaubojsku smrdljivu matter...
Subota 06.06.2015. 14:29
Kako si ti fin Putine:ne neprofesionalnih već bandditskih akcija zapada koji sve više i više navllači ludjjačku košulju na sebe,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online