Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.11.2015.
12:08 >> 13:03h
Tanjug A

Organizator napada u Parizu nije uhapšen, i dalje je u bekstvu

Belgijska policija izvršila je raciju u siromašnoj muslimanskoj četvrti Molenbek i uhapsila jednog od osumnjičenih za masakr u Parizu. Iako se u početku mislilo da je priveden Salah Abdeslam (26), belgijski državni tužilac je to demantovao rekavši da je taj terorista i dalje je u bekstvu.

Reuters
Uhvaćen jedan od ubica 129 ljudi u Parizu

Tokom racije u Molenbeku ispaljeno je više hitaca, a na licu mesta nalazi se oko 100 policajaca i više vatrogasnih kola.

Belgijska televizija RTBF javila je u ponedeljak oko podne da je policija uhapsila jednu osobu tokom racija izvedenih u četvrti Molenbek, ali da nije reč o Salehu Abdelsalemu, francuskom državljanu za kojeg se sumnja da je "mozak" napada izvedenih u Parizu u petak uveče. 

Belgijska televizija RTL prethodno je javila da je belgijska policija u Briselu uhapsila Abdelsalema, francuskog državljanina za koga se sumnja da je "mozak" napada izvedenih u Parizu, tokom racije u belgijskoj prestonici. Zvanične potvrde o njegovom hapšenju od belgijskih vlasti zasad nema.

RTL je preneo da se Salah od napada nalazio u bekstvu, dok je njegov brat Ibrahim Abdeslam poginuo u terorističkom napadu. On je iznajmio crni "folksvagen polo", koji je korišćen u napadu.

Međutim, kasnije se ispostavilo da je priveden drugi terorista, što je prenela televizija RTBF, citirajući državnog tužioca.

Francuska policija prethodno je izdala poternicu za Abdeslamom, francuskim državljaninom koji je rođen i živi u Belgiji, a koji je osumnjičen da je, zajedno sa svojom dvojicom braće, učestvovao u napadima u Parizu.

Kako navodi televizija Frans 2, Salaha Abdeslama istražitelji sumnjiče da je "mozak" napada izvedenih u Parizu u petak uveče, u kojima je poginulo najmanje 129 ljudi.

Abdeslam, koji nije poznat francuskom obaveštajnoj službi, ali koga policija sada označava kao "opasnog", u subotu ujutro je prekontrolisan i pušten u blizini francusko-belgijske granice, izmakavši francuskim snagama reda, prema informacijama televizije Frans enfo.

On je, kako prenosi "Figaro", za napade iznajmio automobil, koji je presretnut u subotu po podne u Belgiji, ali se osumnjičeni nije nalazio u njemu.

 Saleh Abdeslam je, kako preciziraju francuski mediji, zapravo iznajmio dva vozila koja su teroristi koristili u nizu napada u francuskoj prestonici, a ta vozila su kasnije pronađena u blizini koncertne dvorane "Bataklan" i u Montreju, predgrađu Pariza.

Belgijsko federalno tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je "jedna osoba koja je iznajmila jedno od tih vozila prošla kontrolu u Kambreu, u subotu u 9.10 sati na autoputu A2 u pravcu Belgije".
Frans enfo navodi da je ta osoba Salah Abdeslam i da se on nalazio u vozilu iz kojeg su napadači pucali na nekoliko pariskih barova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online