Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 30.08.2016.
20:53
Vestionline A

"Dok je Erdogan na vlasti, Turska ne može u EU"

Evropski komesar Ginter Etinger poručio je da, sve dok je Redžep Tajip Erdogan na vlasti, ne može biti govora o ulasku Turske u Evropsku uniju.

Reuters
Srušeni evropski snovi: Redžep Tajip Erdogan

On je dodao i da u takvim uslovima ulazak Turske u EU nije realističan pre naredne decenije, prenosi "Sputnjik".

- To pitanje najverovatnije treba razmotriti nakon odlaska Erdogana - rekao je Etinger za "Bild".

Etinger je naveo da pri tome Turska za EU ostaje važna zemlja sa geostrateške i ekonomske tačke gledišta, te je zato potrebno održati dobre odnose sa njom.

Etinger je komesar Evropske Unije za digitalnu ekonomiju i društvo, pa se njegova izjava o međunarodnim odnosima smatra njegovim ličnim mišljenjem.

Krajem jula šef Evropske komisije Žan Klod Junker upozorio je da zemljama, u kojima postoji smrtna kazna, nije mesto u EU. Tako je on prokomentarisao namere Erdogana da u Turskoj ponovo uvede tu vrstu kazne.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.09.2016. 22:46
Ove izjave dјeluju izuzetno stresno na Tursku i Erdogana , narocito posle neuspјesnog puca gdјe ni EU ili neke njene clanice nisu cistih ruku!
Četvrtak 01.09.2016. 22:48
Erdogan potice sa samog dna Turske socijalne skale. Kao dete je po ulici prodavao djevreke sa susamom i doprinosio ishrani familije. Rano ga uzimaju verski fundamentalisti, protivnici Ataturkove sekularne drzave pod svoje i vaspitaju ga u strogo islamskom duhu. Kao bistro i talentovano dјete skoluju ga i indoktriniraju ortodoksnim islamom. Finansiraju njegove studije ekonomije koje briljantno diplomira i guraju ga i proteziraju dalje u politiku. On je samo orudje odredjenih vјerskih krugova u Turskoj koji zele restauraciji Osmanlijskog sultanata, i sluzi im kao potrosni mat-erijal u ostvarivanju njihovih ciljeva.... !!!
Četvrtak 01.09.2016. 22:50
Upravo tako, Ettinger! problem je upravo erdoğanov antiljudsko pravni rigidno islamistički pro-vehabijski režim, a ne islam generalno u Turskoj pogotovo islam nije problem ako je lijepo usklađen s sekularnošću, ne niti to što je većina Turske u Aziji jer jedan manji ali bitan dio je u Evropi, ni ništa drugo, nego erdoğanovo okretanje Saudiji i zalivskim zemljama koje finansiraju isis isil monstrume i podržavaju erdoğanov genocid nad Kurdima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online