Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 04.11.2016.
17:10
Sputniknews, Vestionline A

Sin Pabla Eskobara: Amerikanci žive od naše droge

"SAD žmure pred problemom trgovine drogom u toj državi", rekao je Huan Pablo Eskobar, sin Pabla Eskobara, jednog od najpoznatijih narko-bosova svih vremena.

Reuters
Huan Pablo Eskobar: Amerikanci puštaju drogu

Huan Sebastijan Marokin, pseudonim koji koristi Huan Pablo Eskobar, sin najčuvenijeg krijumčara, za RT je otkrio istinu o ulozi SAD u poslu sa drogom.

- Posao sa drogom zaista funkcioniše zato što su latinoamerički karteli veoma bogati, ali su oni najsiromašniji u lancu trgovine drogom - kaže on.

Prema njegovom mišljenju, najbogatiji karteli su oni o kojima se nikada ne govori.

- Da li ste ikada čuli ko je vođa kartela u Majamiju, Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu - pita on.

Sin pokojnog narko-dilera objašnjava da Amerikanci kupuju drogu narko-kartela iz Latinske Amerike i upetostručuju njenu vrednost, jer je razblažuju.

- Od jednog kilograma (droge) visoke čistoće, američki diler napravi od 5 do 8 kilograma. On Latinoamerikancu isplati između 20 i 30 hiljada dolara i napravi između 200 i 300 hiljada dolara, a taj novac nikada ne napušta SAD - objašnjava Eskobar.

On je rekao da droga nije izgubila na ceni, niti je nestajala sa ulica, iako su nakon 11. septembra pojačane kontrole.

- Hoću da kažem da oni znaju da prolazi. Oni je puštaju.

- U ovom poslu postoji ogromno licemerje, koje veoma lako donosi mnogo dolara Amerikancima. Razlika je u tome što se novac od trgovine drogom u Latinskoj Americi koristi za finansiranje nasilja, a tamo (u SAD) za finansiranje zabava - kaže Eskobar.

Oca su mi ubili...

Konstatujući da ne podržava zvaničnu verziju o smrti svoga oca, već da ima svoju, kako kaže, realnu verziju, Huan Pablo ističe da je svestan činjenice da ona nije pogodna ne samo za kolumbijske vlasti.

- Ako pitate Amerikance, oni će vam reći da su ga oni ubili, a ako pitate Kolumbijce, oni će vam reći da su to učinili oni. Istina je da to nisu uradili ni jedni ni drugi - naglašava on i dodaje da su mu oca ubili članovi bande Los Pepes, koji jesu imali podršku i američkih i kolumbijskih vlasti, ali nisu učestvovali u finalnoj operaciji, u kojoj je sam Pablo rešio da okonča svoj život. 

- To su činjenice. Moj otac je više od 10 godina bio najtraženiji čovek na svetu i nikada ga nisu našli. On je znao da ga putem telefona mogu pronaći, kao što su i našli mnogo njegovih prijatelja. Tog dana je obavio više od sedam poziva i to ukazuje da je hteo da ga nađu. Čovek, koji me je celog života učio da ne koristim telefon, tog dana je sedam puta pozvao isti broj i bio je svestan da zove vojni hotel - objasnio je Huan Pablo Eskobar.

Sebastijan Marokin do 1993. godine, kada je imao 16 godina, zvao se Huan Pablo Eskobar. Tada je njegov otac kralj kokaina Pablo Eskobar ubijen, a Huan je, plašeći se odmazde, pobegao iz Kolumbije.

Do pre koju godinu živeo je u Argentini pod novim imenom, a odlučio je da izađe iz anonimnosti da bi svetu pokazao da on nije kao njegov otac.

POVEZANE VESTI

Petak 04.11.2016. 18:17
Amerikanci trguju drogom iz celog Svete. sta mislite zasto su ratovali u avganistanu pa bas zbog toga , zasto je obama (CR/N covek medju rasis/tima) na mestu Predsednika pa zato sto su im trebali cr/nci da krenu u rat jer je najveca nezaposljenost kod cr/naca sve je to namestaljka .. moja prica nikad nije bez osnove... kosovo sta je sa kosovom? svaki dan americki avioni lete puni droge a niko ne sme da ih kontrolise ... o cemu da pricamo... Amerikanci su trgovci droge, oruzija, belog roblja, pljackasi i otmicari raznih resursa , ulja, gasa, zlata, dijamanta, raznih minerala. ( ali nece dugo)
Petak 04.11.2016. 22:05
Poštovana gospodo z redakcije ovih vesti,pošto nam nje dozvoljeno da komentarišemo vaše priloge,dali nam bar dozvoljavate da ih pročitamo.hvala unapred na odgovoru i razumevanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online