Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 19.09.2017.
05:00
Sputnjik A

Otvorena tajna dokumenta CIA: Hitler se nije ubio u bunkeru?

Dokumenta sa kojih je skinuta oznaka "poverljivo" pokazuju da se 1955. godine njihov doušnik hvalio o susretu koji je imao sa Adolfom Hitlerom i priložio fotografije na kojima su on i firer - deset godina posle Hitlerovog samoubistva.

commons.wikimedia.org/public domain
Jedna od najvećih misterija 20. veka: Adolf Hitler

U dokumentima stoji da je 1955. godine šef "Divizije zapadne hemisfere" CIA primio tajnu belešku, zbog čijeg naslova je sasvim sigurno popio nešto za smirenje. Naslov je bio "Operativni: Adolf Hitler", prenosi Sputnjik.

Kako je naslov nagovestio, vršilac dužnosti šefa stanice u Venecueli je tvrdio da je od jednog svog kontakta dobio obaveštenje kakvo se dobija jednom u životu - deceniju posle svog navodnog samoubistva u bunkeru, Hitler je i te kako živ i nalazi se u Argentini.

Jeste Hitler ili nije? 

Ukratko, sa jednim od doušnika, Cimelodijem, kontaktirao je prijatelj od poverenja, bivši pripadnik SS trupa, Filip Sitroen, koji je tvrdio da je jednom mesečno u Kolumbiji bio u kontaktu sa Hitlerom, koji je koristio lažno ime Adolf Šatlmajer za vreme putovanja iz Marakaiba, gde je radio u špediterskoj kompaniji.

Sitroen je rekao Cimelodiju da se čak fotografisao sa svrgnutim firerom, a nejasna fotografija je priložena uz belešku.

Takođe je izjavio da je Hitler napustio Kolumbiju i otišao u Argentinu negde u januaru 1955. godine i dodao da je prošlo deset godina od Drugog svetskog rata i da saveznici nisu mogli krivično da gone Hitlera kao ratnog zločinca.

U poruci se zaključilo da ni odeljenje CIA ni Cimelodi nisu mogli da procene valjanost informacije koja je stajala u beleški, ali je ona prosleđena kao informacija od "mogućeg interesa".

Zapanjeni šef Divizije je tragom beleške pregledao arhivu i pronašao izveštaj star godinu dana u kome ne samo da stoji tvrdnja da Hitler nije mrtav, već se navodi da postoji čitava kolonija nacista u Južnoj Americi. Informacije su i ovog puta došle od Sitroena.

- Filip Sitroen je rekao bivšem članu ove baze da je, dok je radio za kompaniju iz Kolumbije, upoznao osobu koja je jako ličila i uz to tvrdila da je Adolf Hitler. Sitroen je tvrdio da je dotičnog upoznao u naselju Kolonija rezidenata u Tunji, koje je kako tvrdi, naseljeno velikim brojem bivših nacista koji slede ovog navodnog Hitlera sa idolatrijom nacističke prošlosti, oslovljavajući ga sa "firer", pozdravljajući ga nacističkim pozdravom i diveći mu se.

Više štete nego koristi 

Šef odeljenja je ponovo pisao šefu Divizije, pitajući da li treba da nastave da istragom potencijalno nestalog Adolfa Hitlera ili ne.

- Ako Glavni štab želi, odeljenje u Bogoti može da sprovede istragu u vezi sa slučajem "Adolf Šatlmajer" u Tongi u Kolumbiji - piše u dopisu.

Nedelju dana kasnije, šef Divizije je odgovorio da nema primedbe da preduzme dalju istragu o ovom slučaju. Istovremeno je smatrao „da će biti potrebno dosta truda i napora oko ove stvari“ bez mogućnosti da se ustanovi bilo šta konkretno.

S toga je predložio da se slučaj odbaci.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.09.2017. 19:34
Ova civilizacija počiva na laži, prevarama i obmanama, istina i pravda su prognane iz Zapadne civilizacije kao i Isus Hrist. Katolici i protestanti su se odrekli Hrista (Istine i ljubavi) na Zemlji. Sada je na delu ekumenizam koji treba da razori pravoslavlje i da omogući "Novi svetski poredak" koji stvaraju isti oni koji su stvorili Hitlera a kasnije ga spasili i ponovo uzdigli Nemačku koja danas realizuje njegove ideje o Evropi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online