Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.09.2010.
13:50
Tanjug A

Petina Nemaca bi u stranku Tila Zaracina

Svaki peti Nemac bi birao partiju Tila Zaracina, ukoliko bi ovaj socijaldemorkata i bankar, poznat po uvredljivim izjavama prema strancima u Nemačkoj, osnovao svoju partiju, pokazala je anketa istraživanja javnog mnenja "Emnid" za list ''Bild am Zontag''.

Kuda ide ova Nemačka: Tilo Zaracin

Veliki broj pristalica Zaracin bi dobio u redovima levičara, čak 29 odsto i 17 odsto među konzervativnim biračima, koji glasaju za demohrišćanski blok, na čelu s kancelarkom Angelom Merkel.

''Za njih je Zarcin neko ko je konačno izgovorio ono što mnogi misle'', prokomentarisao je rezultate ankete šef ''Emnida'' Klaus-Peter Šepner.

Zarcin, čija je knjiga o tome kako Nemačka ''samu sebe ukida'' i ''kako je stavila na kocku svoju državu'' samo prvog dana prodata u 25.000 primeraka, postao je politička tema broj jedan u Nemačkoj.

Širom Evrope postao je poznat po izjavi da Turci osvavaju Nemačku na isti način kao kosovski Albanci Kosovo - visokom stopom rađanja. U svojoj knjizi napisao je da udeo urođenih invaliditeta kod turskih i kurdskih migranata natprosečno visok, jer oni, kako objašnjava ovaj socijaldemokrata, imaju dugu tradiciju incesta.

Prema njegovim podacima muslimanski migranti koji koriste socijalnu pomoć su četiri puta brojniji od domicilnog stanovništva, a muslimanske porodice s velikim brojem dece profitiraju od države. On dalje navodi da u Berlinu 20 odsto svih krivičnih dela počini 1.000 turskih i arapskih mladih prestupnika.

Mnoge teze i podaci koje je Zaracin izneo su sporni čak i sa aspekta statistike, ukazuju njegovi kritičari. Zaracin je nekada bio član Uprave Savezne nemačke banke, a zbog ovakvih i sličnih izjava se trenutno odlučuje o njegovoj ostavci u banci i napuštanju članstva Socijaldemokrakste partije.


Zaracin se nalazi i pod istragoom zbog raspirivanja rasne mržnje, javljaju nemački mediji. Grupa Turaka ga je tužila zbog izijave o ''glupim strancima''.

''Prirodnim načinom ćemo postati u proseku gluplji'', rekao je, kako se tereti, Zaracin, koji javno govori o tome da jedan veliki deo Turaka i Arapa u Berlinu nemaju nikakvu produktivnu funkciju, osim što trguju voćem i povrćem i da rešenje problema može samo glasiti - nema više ulaska.

Ponedeljak 06.09.2010. 15:19
Svaka cast,potpuno se slazem,ali u jednu ruku mi je i drago ,Svabe su nama otele Kosovo,napravile rat u SFRJ,da bi prodale oruzje koje je ostalo iz Istocne Njemacke ,Neka i oni malo vide kako je kada imas turke za vratom.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online