Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.11.2011.
07:19
Z. Marjanović - Vesti A

Misterije Srbije (3): Okati svemirac velikih ušiju

Goran Gojković živi u banjskom lečilištu u Gornjoj Trepči i važi za ozbiljnog čoveka i domaćina i samo njegovi ukućani i najbliži prijatelji znaju da više od dve decenije čuva tajnu o susretu sa vanzemaljcem koji je imao u selu Brusnica kod Gornjeg Milanovca.

Goran Gojković na mestu susreta treće vrste

Od tog susreta je prošlo mnogo vremena, ali Goran se seća svih detalja događaja koji će pamtiti celog života. Goran je svoju priču odlučio da poveri "Vestima".


- Tog leta, pre skoro 23 godine, bio sam u gostima kod tetke Stanice koja je bila udata u porodici Ponjavić, u selu Brusnica kod Gornjeg Milanovca. To prepodne stajao sam na seoskom putu ispred tetkine kuće, odmah do garaže. U jednom trenutku osetio sam neobičano hladan vetar koji je dolazio sa neba. Intuitivno sam pogledao ka nebu i ugledao nekakav bleštavi leteći objekat koji mi se približavao neverovatnom brzinom. U trenutku je stao iznad mene na visini od oko tri metra. Sastojao iz tri koncentična kruga, a najveći krug bio je prečnika oko pet metara. Drugi krug je bio znatno manji, a treći je bio veoma mali i taj krug koji je podsećao na nekakvu kupolu. Ona se otvorila i pojavilo se biće koje je imalo ogromne crne blistave oči i velike uši. To lice sam kasnije video i na nekim fotografijama koje su objavljivane kao fotografije tela vanzemaljaca, ali je izgledalo mnogo životnije. Istina je da sam premro od straha, ali kad se vanzemaljac pojavio, strah je nestao kao rukom odnesen, pa sam čak imao i želju da sve to potraje. U jednom trenuku čuo se i glas metalnog prizvuka, kao da

Pamti svaki detalj


Od Goranovog susreta sa gostom iz svemira prošle su godine, ali se on seća i najsitnijih detalja izgleda letećeg objekta, svog sagovornika iz ko zna koje galaksije i mesta gde se se dogodio njegov susret.

govori robot. Jasno sam razaznao glasove, ali ne i smisao onoga što mi je to biće govorilo. To okato biće mi je govorilo nešto petnaestak sekundi, a onda me je ipak savladao strah i počeo sam da bežim. Vanzemaljac se odmah povukao u leteći objekat, kupola se zatvorila i objekat je odleteo u sasvim drugom pravcu od onoga kojim je doleteo - ispričao je u jednom dahu dugo čuvanu tajnu Gojković.

On je i dan-danas ubeđen da vanzemaljac nije imao loše namere.


- Moj utisak je da mi je nešto objašnjavalo ili pokušavalo da uspostavi nekakav kontakt, ali ništa od onoga što je to biće izgovaralo nisam razumeo - veruje Gojković.

Misterije Srbije:

 

1. Od drekavca do vanzemaljaca

2. Teško onom ko se zameri vilama


O svom susretu treće vrste ćutao je godinama iz straha da mu niko neće verovati:
- Ćutao sam jer sam se pribojavao da me ne proglase ludim, šarlatanom i lažovom jer, iskreno govoreći, mnogima koji su imali slične priče se upravo to i dogodilo. O ovome sam pričao samo sa ukućanima i sa najboljim prijateljima, ali i oni bi i da mi veruju i da mi ne veruju. Ja ni danas nisam imao nikavih razloga da javno govorim o mom susretu sa vanzemaljcem, ali više ne mogu da ćutim i da krijem da mi se to dogodilo. I sada ističem - niti je to bio san, niti sam upotrebljavao bilo kakve lekove, niti sam po prirodi neko ko izmišlja priče!

Sutra - Misterije Srbije (4): Hrast koji leči krsta

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online