Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.02.2019.
03:00
A. Vučićević - Vesti A

Nadrilekari haraju Srbijom (4): Prevarante u zatvor

Neurohirurg prof. dr Danica Grujičić se u javnosti oštro pobunila protiv promocije nadrilekara. Na svom Fejsbuk profilu osudila je šarlatanstvo koje zdravstveno upropašćava ljude. Za "Vesti" je istakla da je njena dužnost kao lekara da stane u odbranu svoje profesije i apeluje na ljude da ne daju svoj život u ruke ljudima koji sami sebi daju titule lekara, iscelitelja i sličnih.

youtube.com/ Happy Tv
Miroljub Petrović

Kako je istakla i na svom Fejsbuk profilu, slučaj sa Miroljubom Petrovićem je poslednji trenutak da se država beskompromisno izbori sa nadrilekarstvom u Srbiji i iskoreni prevarante.

- Ovo nije samo njegova krivica, već i krivica medija koji su ga besomučno promovisali dok je sebe lažno predstavljao kao lekara, govorio da su školovani lekari ubice i kasapi, da su naše državne škole debilne i da deca treba da lažu svoje roditelje i da ne idu u njih. Svi su ćutali tada na te monstruozne stvari i pravili senzaciju od njega. Kada je đavo odneo šalu, sada svi peru ruke od njega. Setite se nedavno slučaja izvesnog Alana Azarića, koji je u zatvoru pročitao nekoliko knjiga i naučio da "leči rak". On je javno tvrdio da ima više od 50.000 izlečenih pacijenata, govoreći mom kolegi hirurgu da ne zna šta je rak na televiziji sa nacionalnom frekvenciji. Varao je ljude i uzimao im novac za to. Da vas podsetim, taj Alan Azarić je završio taj neki institut za prirodnu medicinu koji vodi Miroljub Petrović preko interneta - bila je oštra dr Grujičić.

Ona je dodala da građani Srbije redovno plaćaju porez da bi se gradile bolnice, da bi se nabavljala najbolja oprema, da bi školovali studente koji će nakon šest godina učenja postati lekari.

- A onda imate nekog ko otvori fakultet preko interneta, naplaćuje školarinu hiljade evra i tvrdi da je lekar i da zvanična medicina služi za ubijanje! Ako takvim ljudima nije mesto u zatvoru onda zaista ne znam kakvu poruku šaljemo mladim lekarima zašto da ostanu u zemlji? - zakljujučuje dr Grujičić.

Batutov savet

- Uvek su nadrilekari postojali. Još početkom prošlog veka dr Milan Jovanović Batut je smatrao da narod treba prosvetiti, kako bi se zaštitio od zla kakvo su nadrilekari, vračare, gatare. Mi lekari moramo da preuzmemo odgovornost na sebe da stalno govorimo o tome i sprečimo prevarante da zarađuju na tuđoj nesreći - istakle je dr Grujičić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online