Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 19.06.2012.
18:09
vecernji.hr A

Crkva odgovorila verniku: U raju nema seksa!

Sveštenici, a posebno veroučitelji, naslušaju se svakakvih pitanja vernika, a jedno od njih glasi - ima li u raju seksa! Ovo pitanje jedan 25-godišnji student poslao je "Glasu Koncila", nedeljniku Katoličke crkve u Hrvatskoj. Pismo je objavljeno uz nedvosmislen odgovor - ne, u raju nema seksa!

Crkva mu raspršila iluzije o "rajskom" seksu

Naime, 25-godišnji student uputio je redakciji pismo u kojemu piše da poštuje "sve što je Božje, redovno se moli i porodični je čovek", da često razmišlja o "oprostu, raju i Bogu" i zahvaljuje mu što ga je stvorio i što živi. Studenta, međutim, muči to što nema devojku, a kada ih vidi na ulici, televiziji, u kafiću zamišlja da su "u krevetu".

Problemom, odnosno izgledom, raja bavio se i papa Benedikt XVI odgovarajući na pitanje jedne male vernice. Njegov odgovor pročitajte OVDE.

"Imam seksualne maštarije, što mislim da je normalno. Radujem se što ću naći devojku i što ću, ako Bog da, imati decu, voleti se i živeti zajedno. Mene zanima sledeće: Da li u raju, kako tvrde svi da je to jedan veliki prostor u kojem se svi vesele i raduju itd, da li i tamo ima seksa ili kakvih sličnih seksualnih zadovoljstava", zapitao se znatiželjni hrvatski student.

Takvo pitanje nije šokiralo dežurnog teologa "Glasa Koncila", koji mu je odgovorio kako je sjajna činjenica da pokušava "da živi kao istinski vernik i što Bogu, u svojoj mladoj dobi", zahvaljuje i na tome što ga je stvorio i što ga održava u životu, kao i što planira život u hrišćanskom braku. Međutim, seksualnih zadovoljstava u raju nema!

"Posve je proizvoljna vaša pretpostavka da je raj prostor jer time zemaljsko prenosite u raj koji nadilazi sve zemaljsko, a u raju se ljudi - kako je rekao Isus - niti žene niti udavaju. A apostol Pavli u 1. poslanici Korinćanima, govoreći o onostranosti, navodi da je pisano: 'Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube'", odgovio je teolog iz "Glasa Koncila".

Zatim je usledila pouka mladiću koji misli da je "normalno" da devojke koje sreće zamišlja u krevetu. "Moramo vas upozoriti da grešite. Vi, naime, ne vodite dovoljno računa o čistoći svoga srca i svoje mašte pa na taj način povređujete i svoje dostojanstvo i samopoštovanje te ujedno ne iskazujete dovoljno poštovanja prema devojkama o kojima govorite, koliko god neke od njih bile samo plod Vaše mašte. Na tome bi trebalo da radite, a najbolje bi bilo da Vam u tome pomogne duhovnik, ispovednik ili sveštenik s kojim ste bliski. Oni će Vas uputiti na koji način je najbolje odupreti se gresima protiv čistoće, o kojima se mora govoriti sa staloženošću s kojom se govori i o ostalim gresima", odgovorio je studentu "Glas Koncila", dodajući da je "ljudska polnost, kako uči katolički moralni nauk, s jedne strane veliki dar, ali je s druge zadatak, što znači da čovek mora da ulaže mnogo i na tom području, kao i na drugima, kako bi postao dovoljno zreo i kako bi - uprkos svojim požudama - kontrolisao svoje maštanje".

"Glas Koncila" upozorio je čitaoca i da ne poseže za "takozvanim 'muškim' ili 'ženskim' časopisima" da ne prati "televizijske programe ili internet stranice koje ne pridonose higijeni mašte jer one - kao i loša hrana - dovode do trovanja".

Utorak 19.06.2012. 18:13
Ali nema ni popova.
Utorak 19.06.2012. 18:24
Zato mnogi Crkveni velikodostojnici upraznjavaju sex na sve nacine, sada za zivota.!!! Cak i Vatikan ne zna kako resiti "problem" svojih "nestasnih" Biskupa itd. - ili im se ne ide u Raj !? - ili bi sto vise, dok mogu !?
Utorak 19.06.2012. 18:45
U Raju je lepo, ali je u paklu ekipa...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online