Promo

Novo ostvarenje srpske kinematografije “Vojna akademija 5” naišlo je na ogromno interesovanje publike u Beču, zbog čega je film premijerne večeri prikazan u tri sale.

Na premijeru u bečki bioskop Cineplexx Donau Zentrum došlo je čak 1.000 ljubitelja “Vojne akademije”.

Oni su uživali u novom filmu koji je prikazao nove avanture i priče junaka, a koji dijaspora putem televizije može pratiti i kao seriju.

Bečku premijeru uveličali su svojim prisustvom i jedan od glavnih glumaca Bojan Perić i mlada glumica Andrea Ržaničanin, kao i izvršni producent Igor Stojanović.

Nakon projekcije stvorio se ogromni red naših zemljaka koji su želeli da se slikaju sa glumcima.

– Već nekoliko nedelja film živi svoj život u Srbiji. Dijaspora zbog velike popularnosti ovog filma zaslužila je da ga vidi. Veliki odziv je za sada fantastičan i verujem da će se nastaviti. Nakon toliko godina koliko radim ovu priču svaki put je nešto drugačije, nešto novo. Sa te strane publika želi još. Nikada nismo ponovili istu priču za bilo koji lik – rekao je Perić.

Upitan koliko mu je ova serija pomogla u karijeri, Perić je istakao da je u “Akademiji” od početka, i da misli da je nešto što se emituje na RTS, a onda dobije bioskopski nastavak siguran put, ako radite kako treba.

Andrea Ržaničanin je istakla da joj je “Vojna akademija” bila odskočna daska.

– Mislim da je publika jako zadovoljna budući da smo im doneli srećan završetak. Napokon se “Vojna akademija” završila nekim pitanjem da li će biti nastavka. Sve smo pokazali, svaki lik je dobio neki svoj kraj. Mislim da će biti veoma zadovoljni. Ovo je treća sezona kako radim na ovoj seriji i nisam mogla da poželim bolju prvu ulogu. “Vojna akademija” je porodica koja vas najbolje iznese u ovaj posao – dodala je Ržaničanin.

Publika je bila oduševljena novim filmom o junacima “Vojne akademije”.

– Film (kao i čitava serija) je odličan. Uživao sam gledajući novu priču iz života likova koje gledamo i na televiziji. Siguran sam da ću ovaj film još jednom pogledati, ili barem kad izađe kao serija na malim ekranima – kazao je Marko Pešić iz Beča, koji je sa porodicom došao na premijeru.

Nastavak turneje

U organizaciji Adrija filma, uz podršku sponzora Mtel Austrija film “Vojna akademija 5” počeo je od petka da se prikazuje u Austriji. Austrijska publika pored Beča ima priliku da pogleda film u Gracu, Lincu, Inzbruku, Salcburgu, Lauterahu i Filahu u bioskopima lanca Cineplexx.

Nemačka publika ima priliku da gleda film u gradovima: Augzburg (CineStar ), Berlin ( CineStar ), Bon ( CineStar) , Bremen ( CinemaxX) , Dortmund (CineStar ), Drezden ( Cineplex), Diseldorf (UFA Palast), Esen( CinemaxX ), Frankfurt ( CineStar ), Hamburg ( CinemaxX) , Hanover ( CinemaxX) , Kasel (CineStar) , Keln ( Cineplex) , Lajpcig ( Cineplex) , Manhajm (Cineplex), Memingen ( Cineplex), Milhajm (CinemaxX), Minhen ( CinemaxX), Nirnberg ( Cinecitta) , Oberhauzen (CineStar) , Ofenbać (CinemaxX), Sindelfingen ( CinemaxX) , Štutgart (UFA Palast) i Vilingen Šveningen (CineStar).