D. N. Petrović
Nije zaboravljen: Aleksa Bogdanović sa bakom i rođakom

Ne prođe mnogo vremena, a da plemenita Rajka Tarlać iz Sidneja ne pomisli na nekog od ugroženih zemljaka i poželi da mu oslika osmeh na licu.

Izuzetka nema ni ovog puta, jer je odlučila da po ko zna koji put obraduje jednog mališana bez roditelja. Reč je o malom Aleksi Bogdanoviću iz Bijeljine o kome brigu vodi siromašna baka Razija Aziri. Budući da je želja dobre Rajke za nas poput zapovesti, to je novac od 200 dolara koje je uputila posredstvom naše Redakcije, odmah prosleđen u Bijeljinu, a Aleksina baka dočekala je i ovu vest sa oduševljenjem.

– Molim vas da toj divnoj osobi prenesete našu neizmernu zahvalnost. Nisam pismena žena i ne umem da pronađem reči kojima bih se na pravi način i zahvalila, ali želim da se od srca zahvalim Rajki i svima koji su i tokom protekle godine mislili na mog unuka. Aleksa je 18. septembra proslavio svoj sedmi rođendan i krenuo u školu. Srce mi se steglo zbog njegove sudbine i što ga bar majka ne ispraća i dočekuje iz škole već to činim ja, ali moramo se boriti kako znamo i umemo – iskreno će Razija, čiji je unuk ostao bez majke sa samo dve godine, zbog teške bolesti, a otac ga je napustio.

Ističe i da veoma teško žive i da je svaka marka za njih velika kao kuća.

– Nama je svaka pomoć zlata vredna jer mi nismo u mogućnosti da sami radimo i zaradimo za sve ono što nam je potrebno. I zato da nije bilo nesebičnih ljudi koji su od svoje porodice odvojili da bi nama pomogli, ne znam šta bi sada sa nama bilo. Niti da li bi Aleksa bio sa mnom ili bi ga odveli u Dom za decu bez roditeljskog staranja, što bi za nas oboje bilo strašno.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.