Z. Vicelarević

U organizaciji Balkanike i Njegoslava Klačara, Ana Bekuta održala je solistički koncert u prestižnoj ZOOM areni u Frankfurtu. Željna Ane Bekute, koja je pre više od 10 godina poslednji put gostovala na ovim prostorima, publika je dočekala očekivano sa puno energije i želje da zajedno otpevaju njene pesme. Publiku je prethodno dobro zagrejala Dragana Vrbaški sa svojim bendom, čija je popularnost odavno prešla granice Nemačke.

Koncertu Ane Bekute prisustvovali su dr Predrag Matić i dr Dušan Čelar sa svojim velikim društvom.

Dr Predrag Matić i dr Dušan Čelar sa društvom

– Koncert je savršen. Ana je naša velika top zvezda narodne muzike i svaka joj čast. Svi smo veseli, zadovoljni atmosferom, a posebno njenim izvanrednim pevanjem. Uvek kada sam u prilici da dođem na njen koncert ja to rado uradim. Na njenom poslednjem koncertu u Šapcu pre oko šest meseci sam takođe bio – kaže nam dr Matić.

Mešovito društvo iz Frankfurta i Beograda, Aleksandra Trnavac, Gordana Andrić, Marina Marković i Igor Broković su takođe obožavaoci Bekute.

Aleksandra Trnavac, Gordana Andrić, Marina Marković i Igor Broković

– Baš sam se oduševila. Ana Bekuta ima vrhunski glas i peva sa istim žarom kao kada je počela karijeru. Žena stvarno rastura. Ima fantastičan glas, ume sa publikom i publika je voli – rekla nam je Gordana Andrić.

Među brojnom publikom sreli smo i Mikija Jukovića, nađeg glumca koji je između dva snimanja pronašao vremena da dođe na koncert.

Zagrejala publiku: Dragana Vrbaški

– Još od malih nogu se u našoj kući slušala Ana Bekuta i do večeras nisam imao priliku da je vidim uživo. Iako sam imao dosta obaveza oko snimanja, večeras sam sebi rekao da moram da vidim legendu naše narodne muzike uživo i ako Bog da da je upoznam. Plašio sam se da će me sprečiti snimanje u Berlinu ali sam uspeo da nekako dođem. U planu je i snimanje u Srbiji i to mi je uvek bila velika želja da uradim nešto i za našu publiku, kaže nam Miki kome se nešto kasnije konačno ispunila želja da upozna pevačicu.

A da za prave i velike želje ne postoje prepreke dokazala je i Ružica Ren iz Rodemarka. Ona je sa prijateljicom Draganom Jovanović iz Frankfurta u pauzi koncerta uspela da prođe sve prepreke i dođe do Ane Bekute i ponovo sretne dragu pevačicu iz detinjstva:

– Kao dete sam sedela u krilu Ane Bekute na njenom tadašnjem koncertu pre oko 25 godina negde u Bosni i Hercegovini. Od tada sam želela ponovo da je sretnem i pre dve godine sam već imala ulaznicu za njen koncert u Sava centru u Beogradu, ali je bilo sve otkazano zbog korone. Saznala sam da sada gostuje ovde u Frankfurtu i morala sam da dođem do nje.

Ana Bekuta razgalila publiku u Frankfurtu
Dragana Jovanović, Ana Bekuta i Ružica Ren

Zadovoljan organizator

Njegoslav Klačar, glavni organizator koncerta i vlasnik Balkanike je zadovoljan koncertom, a za “Vesti” je rekao:

– Ana Bekuta je najbolja umetnica sa kojom sam do sada sarađivao, rekao bih, u istom rangu sa Željkom Joksimovićem. Fenomenalna pevačica i publika je bila zadovoljna, koliko sam mogao da vidim nešto kasnije, što sam čuo od mnogih koji su bili na koncertu, a ton nam je i bio cilj. Takođe sam zadovoljan sa ZOOM arenom, gde gostuju mnoge svetske zvezde, a koju smo dobili u jedino slobodnom terminu ovog meseca. Ovde prvi put gostuje neka naša zveda, pa smo ujedno ovu lokaciju želeli da promovišemo za naše ljude. Već 17. decembra imamo na ovom istom mestu koncert Dragane Mirković.

Miki Juković, Ana Bekuta i Njegoslav Klačar

Oduševljena prijemom

Nakon uspešnog koncerta, Ana Bekuta je za “Vesti” podelila utiske.

– Frankfurt je svetska metropola u kome živi dosta naših ljudi. Ranije sam ovde pevala često, a poslednjih godina sam bila usmerana ka republikama ekes Jugoslavije. Sa obzirom na to da nisam dugo pevala u Nemačkoj, sigurno 12 godina, publika je ovde fenomenalna. Nismo se dugo ni čuli ni videli, ima ona jedna moja pesma “Ni čula ni videla”, ali sam oduševljena prijemom kod publike i atmosferom i to kako menjamo misli, ljubav i energiju, kako se shvatamo dok pevam. Tom je zaista fasciniralo – kaže nam Ana.