Z. Vicelarević
Konzul Dragišić i Slavko Todić sa našom delegacijom

Redovnu godišnju skupštinu Oebsa, koja se održava u Luksemburgu od 3. do 9. jula, stalna delegacija Srbije morala je da napusti dan ranije zbog obaveza u Narodnoj skupštini Srbije.

Iznenadan odlazak iz Luksemburga poremetio je, pre svega, plan letenja ka Beogradu pa je naša delegacija nekoliko sati između dva leta morala da provede na frankfurtskom aerodromu. Prema protokolu, njih je na aerodromu dočekao Vojin Dragišić, konzul Srbije u Frankfurtu.

Na predlog konzula Dragišića srpska delegacija je obišla metropolu na Majni, a potom prihvatila poziv Slavka Todića, uspešnog privrednika i hotelijera da posete gradić Babenhauzen koji se nalazi nedaleko od Frankfurta i budu njegovi gosti na ručku.

Našu delegaciju sačinjavaju Stefana Miladinović (SPS), Vesna Marković (SNS), Dušica Stojković (SNS), Branimir Jovanović (SDPS)

– Zbog obaveza u Narodnoj skupštini pošli smo dan ranije iz Luksemburga, ali nam je omogućeno da na skupštini Oebsa glasamo pre odlaska i time su naši zadaci ispunjeni u potpunosti – rekla nam je Stefana Miladinović, šef stalne delegacije Narodne skupštine Srbije u parlamentarnoj skupštini Oebsa.

O utiscima iz Babenhauzena Vesna Marković kaže:

– Iako je Babenhauzen mali grad, u blizini svetski poznatog Frankfurta, vidim da je sve lepo uređeno i funkcionalno i da je dobro povezan sa metropolom. To je dobar primer koji može i nama da posluži u Srbiji na koji način da organizujemo život u manjim mestima. Suština je u dobroj povezanosti, na čemu mi radimo trenutno. Zahvaljujemo našem domaćinu Slavku Todiću na gostoprimstvu – ističe Vesna Marković.